Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Daphne Guinness: Η απόπειρα δολοφονίας, ο γάμος με τον Σπύρο Νιάρχο και η συνεργασία με τον David Bowie

Daphne Guinness: Η απόπειρα δολοφονίας, ο γάμος με τον Σπύρο Νιάρχο και η συνεργασία με τον David Bowie

H Daphne Guinness έχει την πιο παράξενη ζωή. Η απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας στα 5 της χρόνια, ο γάμος με τον Έλληνα μεγιστάνα Σπύρο Νιάρχο στα 19, τη συνεργασία της με τον David Bowie και τη γαλήνη που βρήκε στο στούντιο ηχογράφησης.

Η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να γράψει ό,τι θέλει στο διαδίκτυο οδήγησε και στην πιο περίεργη ιστορία που είδε ποτέ η Daphne Guiness να γράφεται για την ίδια. Είχε γραφτεί πως έχει βρίσκεται σε συμμαχία με τον διάβολο.

Απόδειξη για αυτό; Τα περίεργα σχήματα των αγαπημένων της παπουτσιών που φοράει παντού. «Είχαν καταφέρει να βρουν μια φωτογραφία μου να πίνω χυμό ντομάτας. Οπότε ισχυρίστηκαν πως ήταν το αίμα των παιδιών μου, πως ήμουν στο QAnon και είχα δύο μυστικά παιδιά» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ιρλανδή καλλιτέχνης και κληρονόμος της οικογένειας Guinness.

Ενώ είναι φήμες που τη διασκεδάζουν, η Daphne Guiness εμφανίζεται προβληματισμένη από το πόσο μακριά φτάνουν ορισμένοι άνθρωποι. «Μα πραγματικά, οι Αμερικανοί είναι αρκετά παράξενοι» σημειώνει ενώ μιλάει από την Καραϊβική. Εμφανίζεται, όπως σημειώνεται στον Guardian, πιο χαρούμενη και χαμογελαστή από ό,τι θα περίμενε κανείς κοιτάζοντας τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν για εκείνη.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να επινοήσει κανείς ιστορίες για τη Dapne Guinness. Μέλος της οικογένειας Guinness, της δυναστείας της ζυθοποιίας, αλλά και των Mitfords, οικογένειας Άγγλων αριστοκρατών, η Daphne Guiness μεγάλωσε χωρίς να συνειδητοποιεί κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα πως η αγαπημένη της γιαγιά, Diana Mosley, ήταν παντρεμένη με τον πιο γνωστό φασίστα της χώρας. Κάποτε μάλιστα έμπλεξε στο σχολείο αφού τον αναγνώρισε με χαρά ως συγγενή της στην τηλεόραση. Έκτοτε έχει αποδοκιμάσει πλήρως την πολιτική του.

Ο πατέρας της Jonathan Guinness είχε αποκτήσει παιδιά με τρεις διαφορετικές γυναίκες. Έχουν πια αποκτήσει καλές σχέσεις μεταξύ τους και είναι φίλοι. Όταν ήταν ακόμα παντρεμένος με τη μητέρα της, τη Suzanne, αγόρασε ένα πρώην μοναστήρι σε ένα χωματόδρομο κοντά στο σπίτι του Σαλβαντόρ Νταλί. Περνούσαν εκεί αρκετούς μήνες τον χρόνο, χωρίς ηλεκτρικό και χωρίς αυτοκίνητο. Η Daphne Guinness περνούσε χρόνο στις σπηλιές και έπαιρνε συμβουλές από τον Σαλβαντόρ Νταλί.

Ο γάμος της Dapnhe Guiness με τον Σπύρο Νιάρχο

Αυτά μέχρι να βρεθεί παντρεμένη το 1987, στα 19 της χρόνια, με τον Έλληνα μεγαλοεφοπλιστή Σπύρο Νιάρχο. Γέννησε το πρώτο από τα τρία παιδιά τους το 1989 και χώρισαν μετά από δέκα χρόνια, το 1999. Απαλλαγμένη από τον ρόλο της κοσμικής συζύγου, έγινε μέλος του κόσμου της μόδας στο Λονδίνο. Απέκτησε φιλική σχέση με τον Alexander McQueen και την Isabella Blow. Έκανε μόντελινγκ και για τους δύο, ενώ αργότερα άρχισε να σχεδιάζει ρούχα και κοσμήματα.

Οι αυτοκτονίες του Alexander McQueen και της Isabella Blow και ο θάνατος του αδερφού της Jasper από καρκίνο την επηρέασαν βαθιά. Η Daphne Guiness δεν πιστεύει στην ψυχιατρική και θεωρεί πως η φαρμακευτική αγωγή έκανε συχνά τα πράγματα χειρότερα, ιδιαίτερα μετά τον χαμό της Isabella Blow. «Υπήρχαν στιγμές που απλά ένιωθα πως είχα έναν στόχο στην πλάτη μου. Απλά ήταν ένα είδος προσδοκίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο θάνατος πλανάται πάνω από την Daphne Guiness από τότε που ήταν πέντε ετών. Ένας οικογενειακός φίλος είχε προσπαθήσει να τη δολοφονήσει. Μόλις τώρα έχει αρχίσει να κατανοεί την εμπειρία της, μέσω της μουσικής. «Έδιωξα ένα φάντασμα», σημειώνει μιλώντας για τη διαδικασία σύνθεσης του τραγουδιού με τίτλο «Solitaire».

«Ήμουν με τη θεία μου, πριν από τέσσερα χρόνια. Μου είπε «σου μίλησε ποτέ κανείς για εκείνη την εποχή;». Σκεφτόμουν επιτέλους, κάποιος μίλησε. Αυτό κατά κάποιον τρόπο μου έδωσε την άδεια να… Συμβαίνουν πολλά πράγματα όταν είσαι μικρός. Αλλά ξέρω ότι είχα μια πολύ, πολύ παράξενη ζωή. Δεν υπήρχε κανένα διάλειμμα. Έπρεπε να παλεύεις για την επιβίωσή σου κάθε μέρα. Αλλά είναι το ίδιο για όλους. Ποτέ δεν ένιωσα ότι ήμουν θύμα ή κάτι τέτοιο», σημειώνει αναφερόμενη για το πώς προέκυψε το «Solitaire».

Η απόπειρα δολοφονίας της Dapnhe Guiness

Το 1972, ένας οικογενειακός φίλος, ονόματι Tony Baekeland, εμφανίστηκε στο σπίτι των Guinness, αναζητώντας τη μητέρα του. Τον άφησαν να περάσει και βρήκε τη Daphne Guinness στο παιδικό της δωμάτιο. Εκείνη χάρηκε. Νόμιζε ότι ίσως είχε έρθει να της διαβάσει παραμύθι. «Και επειδή δεν υπήρχε κανείς να με προσέχει, όλα πήραν τροπή προς το χειρότερ», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Tony Baekeland, 25 ετών, ήταν σχιζοφρενής και βίαιος. Είχε φτάσει με ένα μαχαίρι και ανακοίνωσε ότι ήθελε να σκοτώσει όλες τις γυναίκες. Θα έκανε την αρχή με τη Daphne Guinness. Πήρε την 5χρονη τότε Daphne όμηρο. «Θυμάμαι ότι με πήρε μέσα από το σπίτι με ένα μαχαίρι στον λαιμό. Είχα κοπεί και αιμορραγούσα. Αυτά που μου έχουν πει για εκείνη τη μέρα δεν γίνεται να τυπωθούν. Με έσωσε η οικονόμος των γονιών μου. Προσπαθούσε να τον εμποδίσει να με σκοτώσει. Με είχε δίπλα στα κάγκελα με το μαχαίρι στον λαιμό και μου έλεγε «θάνατος σε όλες τις γυναίκες». Σε αυτό το σημείο έκλεισε και την αναφορά της στο περιστατικό.

Ο Tony κατάφερε να διαφύγει και την επόμενη μέρα σκότωσε τη μητέρα του. Αφού εξέτισε την ποινή του στο Broadmoor, ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου μαχαίρωσε τη γιαγιά του, η οποία επέζησε. «Ποτέ δεν με ενημέρωσαν πραγματικά για όσα έγιναν. Όταν τελικά έμαθα ότι αυτοκτόνησε στις φυλακές χρόνια αργότερα, ανακουφίστηκα εξαιρετικά», σημειώνει. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωθε ότι εξακολουθούσε να την κυνηγά. «Η ζωή είναι κωμωδία και τραγωδία σε ίσα μέρη», υπογραμμίζει η Daphne Guinness.

Η φιλία με τον Σπύρο Νιάρχο

Φαίνεται η Daphne Guinness να χρησιμοποιεί την εκκεντρικότητά της ως μέσο για να μπορεί να αποσύρεται με ασφάλεια από τη βία και τα συστήματα εξουσίας. Και ενώ το επίθετό της αποτελεί εισιτήριο για την ελευθερία σε πολλά επίπεδα, η παιδική της ηλικία ήταν βίαιη και ψυχρή, κάτι που προσπαθεί να κατανοήσει στα 55 της χρόνια. Έχει υπάρξει πολλά πράγματα, αλλά δεν φαίνεται να έχει αισθανθεί ποτέ ασφαλής. «Έχω ζήσει μια ανάποδη ζωή. Ήταν μια πολύ παράξενη εμπειρία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η Dapne Guinness διασώθηκε από τον γάμο της με τον Νιάρχο, ο οποίος είχε γίνει κάτι σαν χρυσή φυλακή. Στο παρελθόν έχει πει πως ο διακανονισμός του διαζυγίου περιελάμβανε την περιορισμένη επαφή με τα παιδιά της, τα οποία πήγαν να ζήσουν με τον πατέρα τους. Μετά από κάθε γέννα, της δίνονταν μόνο «λίγες ημέρες άδειας». Έπρεπε να «επιστρέψει στη ρουτίνα» της συζύγου ενός μεγιστάνα. Όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη για τον πρώην σύζυγό της, θέλησε να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο. «Ω, είμαι πολύ, πολύ, πολύ καλή φίλη τώρα με…» ξεκινά τη φράση της. «Θέλω να πω, όλη μου η ζωή ήταν κατά κάποιο τρόπο προσπάθεια να κάνω… Αυτό που θέλω είναι ευτυχία για την οικογένειά μου. Αλλά, ξέρεις, όλα αυτά ήταν πριν από πολύ καιρό. Είμαστε τρομερά καλοί φίλοι σε αυτό το σημείο», υπογραμμίζει.

Η αδυναμία στα παιδιά της

Το πρόσωπό της λάμπει όταν αναφέρει τα ενήλικα παιδιά της, δύο γιους και μία κόρη. Έχουν όλα την εκπαίδευση που έχασε όταν παντρεύτηκε νέα. «Θεέ μου, είναι τόσο υπέροχα! Και είναι επίσης τόσο υπέροχοι άνθρωποι. Το οποίο είναι το μόνο που θα μπορούσες να εύχεσαι», υπογραμμίζει.

Θέλει να μιλήσει για τη μουσική της που δημιουργεί αθόρυβα από το 2016. Βρίσκει την ενασχόληση με τη μουσική συναρπαστική. Σε κάθε άλμπουμ υπερβάλλει εαυτόν σε σημείο να καταλήγει στο νοσοκομείο. «Με κάθε άλμπουμ, από το δεύτερο άλμπουμ και μετά, κατέληγα στο νοσοκομείο. Κόντεψα να πεθάνω με αυτά!» αναφέρει χαρακτηριστικά. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική μετά από συμβουλή του David Bowie, ένας άνθρωπος που της λείπει πολύ. «Ο Bowie ήταν ο μεγάλος μου πρωταθλητής. Ουσιαστικά ήταν εκείνος που έκανε την παραγωγή του πρώτου μου άλμπουμ. Ήταν τόσο καλός. Ασχολούμασταν με τα ίδια πράγματα. Ξέρεις, θα ήταν τυχαίο, θα διαβάζαμε τα ίδια βιβλία και οι δύο, τις ίδιες παρτιτούρες», συμπληρώνει.

Συγκριτικά με την εικόνα που μπορεί να έχουν οι περισσότεροι, στη συνέντευξη εμφανίστηκε τρυφερή, ευδιάθετη και καλά ενημερωμένη. Ήξερε από το πόσα χρήματα χρειάστηκε να δώσει ο Έλον Μασκ για να αγοράσει το Twitter μέχρι και τα σχέδια για την επερχόμενη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Λόγω της ιδιότητάς της ως προσωπικότητας της μόδας και του διαζυγίου της, οι σχέσεις της καλύπτονται συχνά από τα ΜΜΕ. Όσο για το αν έχει σχέδια να παντρευτεί ξανά, μετά από μια παύση η Daphne Guinness δίνει μια αφοπλιστική απάντηση. «Δεν νομίζω ότι θα μου το ζητούσε κανείς».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024