Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
IBM: Σενάριο «τρόμου» με τεχνητή νοημοσύνη – Στην «πυρά» 7.800 θέσεις εργασίας

IBM: Σενάριο «τρόμου» με τεχνητή νοημοσύνη – Στην «πυρά» 7.800 θέσεις εργασίας

Φρένο στις προσλήψεις από τον τεχνολογικό κολοσσό – Ο ρόλος του ChatGPT

«Φρένο» στις προσλήψεις εργαζομένων βάζει η International Business Machines (IBM) καθώς εκτιμάται ότι περίπου 7.800 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) τα επόμενα χρόνια.

Τα κακά μαντάτα για τους εργαζόμενους ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Arvind Krishna σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg τη Δευτέρα.

Οι προσλήψεις ειδικά σε λειτουργίες back-office, όπως το ανθρώπινο δυναμικό, θα ανασταλούν ή θα επιβραδυνθούν, όπως σημείωσε ο Krishna, προσθέτοντας ότι το 30% των θέσεων εργασίας που δεν σχετίζονται άμεσα με πελάτες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη και από αυτοματισμούς στα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για άλλη μια πρόγευση όσον αφορά στις συνταρακτικές ανατροπές που αναμένονται στο εργασιακό πεδίο λόγω της αλματώδους αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης στους χώρους εργασίας.

Η επίδραση των chatbot στις θέσεις εργασίας

Οι εξελίξεις στην IBM και τα λεγόμενα του CEO της έρχονται σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξιτάρει τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μετά την κυκλοφορία του chatbot ChatGPT, της OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Η μείωση των θέσεων εργασίας στην IBM θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μη αντικατάσταση εργαζομένων που αποχώρησαν για διάφορους λόγους, όπως εξήγησε ο Arvind Krishna.

Σε προσπάθεια του Reuters να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο της IBM για περαιτέρω σχολιασμό των λεγόμενων του CEO της δεν υπήρξε απάντηση.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024