Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: Το δράμα μιας ανήλικης που την απομάκρυναν από το σπίτι της για το... καλό της

Ρέθυμνο: Το δράμα μιας ανήλικης που την απομάκρυναν από το σπίτι της για το… καλό της

Ανήλικη απομακρύνθηκε από το σπίτι της με δικαστική εντολή επειδή το οικογενειακό περιβάλλον της κρίθηκε άκρως ακατάλληλο και νοσηρό, και από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο δράμα...

Σε οργανωμένο χώρο του Ρεθύμνου που όμως δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τη διαβίωση του, θα είναι δυστυχώς αναγκασμένο να παραμείνει και τις ημέρες του Πάσχα ανήλικο κορίτσι, το οποίο απομακρύνθηκε από το σπίτι του και γενικά από το οικογενειακό του περιβάλλον όταν η υπόθεσή του έφτασε στις δικαστικές αρχές (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi).

Το προσωρινό καταφύγιο…

Το κορίτσι, που φέρεται να χαίρει άκρας υγείας, απομακρύνθηκε από το σπίτι του όταν το περιβάλλον του κρίθηκε άκρως ακατάλληλο και νοσηρό, λόγω σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων, με συνέπεια να βρει προσωρινό καταφύγιο σ’ ένα άλλο σημείο της πόλης χωρίς όμως να έχει καν την δυνατότητα να επιστρέψει στο σχολικό του περιβάλλον.

Με εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Ρεθύμνου η επιμέλεια του παιδιού δόθηκε σ’ ένα εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό ίδρυμα των Χανίων, το οποίο όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα άνοιξε την αγκαλιά του για να χαρίσει στοργή σ’ αυτό το παιδί, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Το πρωί χθες Τρίτη, μάλιστα, και δεδομένης της εισαγγελικής διάταξης περί της επιμέλειάς του, το κορίτσι μεταφέρθηκε από ειδικούς και με συνοδεία της αστυνομίας στα Χανιά.

… οι ερμητικά κλειστές πόρτες…

Δυστυχώς, όμως, και προς μεγάλη έκπληξη όλων, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε από το δράμα του και όχι μόνο οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ερμητικά κλειστές, αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποί του κυριολεκτικά «κλειδαμπαρώθηκαν», αρνούμενοι να έχουν οποιαδήποτε επαφή τόσο με το παιδί όσο και με τους ανθρώπους που το μετέφεραν έως εκεί, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη ορισμένες θρησκευτικές τους υποχρεώσεις.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ότι το εν λόγω ίδρυμα που ήδη φιλοξενεί άλλα 16 ανήλικα παιδιά, φέρεται να έχει συγκεκριμένο όρο στο καταστατικό του που δεν του επιτρέπει – ούτε και κατ’ εξαίρεση – τη φιλοξενία παιδιών λίγο μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα μέλη του ιδρύματος, επίσης, φέρονται να προβάλλουν ως επιχείρημα ώστε να μην δεχτούν το παιδί το ότι είναι ψυχικά διαταραγμένο, κάτι το οποίο όμως φαίνεται πως δεν ισχύει με βάση και την τελευταία έκθεση της παιδιοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

… και η απόρριψη

Το αποτέλεσμα είναι πως το ίδρυμα αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την εισαγγελική διάταξη, θέτοντας πιο πάνω και από τους νόμους το καταστατικό για τη λειτουργία του.

Στη διάρκεια της ημέρας, μάλιστα, στελέχη του ιδρύματος φέρονται να έφτασαν έως και το γραφείο του Εισαγγελέα Εφετών για να διαμαρτυρηθούν, με τον εισαγγελικό λειτουργό – να λένε οι πληροφορίες – πως διέταξε την έκδοση βεβαίωσης από ειδικό ότι η ανήλικη δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Ετσι, μετά απ’ αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία και με την ψυχή της να έχει δεχτεί ένα ακόμα τραύμα – αυτό της απόρριψης – η ανήλικη επέστρεψε στο προσωρινό της «καταφύγιο» στο Ρέθυμνο, προσδοκώντας τη δική της «Ανάσταση», που όμως στην πράξη θα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνων που κρατούν την τύχη της στα χέρια τους.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024