Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιγράκι: Η συγκινητική επιστολή για τη Χασίγια - «Να είναι το τελευταίο θύμα του ανθρώπου απέναντι στην άγρια ζωή»

Τιγράκι: Η συγκινητική επιστολή για τη Χασίγια – «Να είναι το τελευταίο θύμα του ανθρώπου απέναντι στην άγρια ζωή»

Πότε θα γίνει ευθανασία στο τιγράκι.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνει ευθανασία στο τιγράκι αφού η Επιτροπή των 12 κτηνιάτρων που έχουν αναλάβει τη θλιβερή αυτή υπόθεση εκτιμούν ότι η Χασίγια υποφέρει και η κατάσταση της υγείας της είναι μη αναστρέψιμη.

Η ακριβής ημερομηνία για την ευθανασία στο άτυχο ζώο δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα.

Τις προηγούμενες ημέρες στα social media είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες για αυτή την απόφαση, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που δικαιολογούν την επιλογή των κτηνιάτρων έστω κι αν προξενεί λύπη.

Μάλιστα, στη «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» έφτασε μια συγκινητική επιστολή για τη μικρή λευκή τίγρη με την Ομοσπονδία να την αναδημοσιεύει αυτούσια στο Facebook.

H «Νέμεσις», σε σχετική ανάρτηση, σχολιάζει ότι: «Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι φιλοζωοι, και είναι πολλοί, που μπορούν να δουν πέρα από το αν έπαθε ή όχι ανακοπή το ζώο, πέρα από το συναίσθημα που είναι το ίδιο σε όλους μας, αλλά που σε πολλούς δρα εγωκεντρικά και όχι για το καλό του ζώου,που βασανίζεται τόσες μέρες τώρα, που μπορούν να δουν που θα έπρεπε να στέφεται αυτές τις μέρες ο προβληματισμός και ο αγώνας όλων μας όλων μας, που δεν παριστάνουν τους κτηνιάτρους, ούτε μόνος τους στόχος είναι η ανθρωποφαγία».

Η επιστολή για τη Χασίγια

Στην επιστολή που εστάλη στη «Νέμεσις, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται ότι: «Η «Χασίγια» πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο θύμα του ανθρώπου απέναντι στην άγρια ζωή!»

Στη συνέχεια οι φιλόζωοι, που έστειλαν την επιστολή, σημειώνουν: «Φαίνεται ότι από τις εξετάσεις που της έκαναν οι κτηνίατροι ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή οστεοπενίας και τα οστά της σπάνε από μόνα τους. Ήδη έχουν σπάσει αρκετά οστά με αποτέλεσμα η μικρούλα να έχει τουλάχιστον 30 κατάγματα στο κορμάκι της και για αυτό και μετά βίας αναπνέει.

Το συγκεκριμένο τιγράκι φαίνεται ότι πρόκειται τελικά για προϊόν αιμομιξίας κάτι που είναι υπαίτιο και για αυτό το τόσο πολύ σοβαρό πρόβλημά του! Οι εξετάσεις της, σύμφωνα με το
υπουργείο, στάλθηκαν και σε κτηνιατρικά κέντρα του εξωτερικού χωρίς όμως και αυτά να της δίνουν ούτε μία ελπίδα.

Είναι πραγματικά οδυνηρό ότι ο μόνος τρόπος να λυτρωθεί από όλον αυτόν τον πόνο και το βάσανο είναι να ‘κοιμηθεί’ η τιγρούλα».

«Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι»

Οι φιλόζωοι καταλήγουν, τονίζοντας ότι: «Έχει γίνει λόγος από τις φιλοζωικές ομοσπονδίες ότι η μικρή μας Χασίγια, είναι προϊόν του εμπορίου ζώων της άγριας φύσης και συγκεκριμένα των ζώων της ζούγκλας, κάτι που στην χώρα μας δεν επιτρέπεται από τον νόμο και άρα επομένως είναι παράνομο και ζητάμε με τη σειρά μας και εμείς μαζί με τις φιλοζωικές ομοσπονδίες, να
διαλευκανθεί τα αν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο και αν ισχύει πραγματικά κάτι τέτοιο τότε απαιτούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών που προβλέπει ο νόμος για αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις.

Η ανάρτηση στο Facebook

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024