Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βάλια Τσιργιώτη μιλάει στο in για το «Βρέχει Απόψε» και την συνεργασία με τον Γιώργο Σταυριανό

Η Βάλια Τσιργιώτη μιλάει στο in για το «Βρέχει Απόψε» και την συνεργασία με τον Γιώργο Σταυριανό

Το album «Βρέχει Απόψε» είναι ο δεύτερος δίσκος της και κυκλοφορεί από την FM Records.

«Βρέχει Απόψε» είναι ο νέος δίσκος της FM Records στον οποίο η Βάλια Τσιργιώτη ερμηνεύει Γιώργο Σταυριανό.

Πρόκειται για έναν κύκλο με 8 τραγούδια, νέα και επανεκτελέσεις. Είναι μελωδίες αγαπημένες που πήραν ξανά ζωή μέσα από τους στίχους του Γιώργου Σταυριανού, Γιώργου Πολυμενάκου, Νίκου Καλλίνη και της Μαργαρίτας Ράμπια.

Ένας χρόνος πέρασε από τον πρώτο δίσκο της Βάλιας Τσιργιώτη «Νύχτα Μαγικιά», ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Μίκη Θεοδωράκη, που σφράγισε την αγάπη της για τη μουσική. Συνεχίζοντας το μουσικό της ταξίδι η Βάλια συναντάει τον αγαπημένο συνθέτη Γιώργο Σταυριανό και μαζί παρουσιάζουν τον δίσκο «Βρέχει Απόψε».

Η Βάλια Τσιργιώτη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική επηρεασμένη από διαφορετικές πηγές: παραδοσιακή μουσική, Βυζαντινή, λαϊκά ακούσματα, Σμυρνέικα και Ρεμπέτικα. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η μουσική υπήρχε στη ζωή της πάντα σαν μια  εσωτερική ανάγκη.

H ερμηνεύτρια μίλησε στο in για τον δεύτερο αυτό δίσκο της και τα επόμενα σχέδιά της.

Μιλήστε μας λίγο για τη νέα σας δουλειά

Μετά από έναν χρόνο, ολοκληρώθηκε ο νέος μου δίσκος με τον τίτλο «Βρέχει απόψε» και από τον Φεβρουάριο κυκλοφορεί από την Fm Records. Περιλαμβάνει 8 τραγούδια σε μουσική του αγαπημένου συνθέτη Γιώργου Σταυριανού. Τα πέντε από αυτά είναι καινούρια τραγούδια και τα τρία είναι επανεκτελέσεις. Τους στίχους υπογράφει ο ίδιος ο συνθέτης, ο Γιώργος Πολυμενάκος ο Νίκος Καλλίνης και η Μαργαρίτα Ράμπια. Ευχαριστώ πολύ και τους εξαιρετικούς μουσικούς, τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου στο πιάνο και στο ακορντεόν και τον Δημήτρη Λίβανο στο μπουζούκι.

Πώς προέκυψε;

Όλα ξεκίνησαν με το τραγούδι «Ματωμένο όνειρο (Secret Love)». Μια μελωδία αγαπημένη του Γιώργου Σταυριανού. Ύστερα ήρθαν οι όμορφοι στίχοι του Γιώργου Πολυμενάκου και του Νίκου Καλλίνη να «ντύσουν» τη μουσική. Έφτασε στα χέρια του Γιώργου Σταυριανού μέσω της FM Records και έτσι σιγά σιγά ήρθαν και τα υπόλοιπα 7 τραγούδια να μας γεμίσουν. Πέρασε ένα ολόκληρος χρόνος για να ολοκληρωθεί. Είναι πολύ σπουδαίο για μένα να ερμηνεύω συνθέτες που θαυμάζω και αγαπώ.

Τι ξεχωρίζετε στον Γιώργο Σταυριανό;

Αρχικά, τον Γιώργο Σταυριανό τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη του. Οι πολύ όμορφες και σπουδαίες μελωδίες του, η ευαισθησία του μέσα από την απλότητα είναι αυτά που με μαγεύουν στο έργο του Γιώργου Σταυριανού. Θεωρώ πως είναι μοναδικός σε αυτό που κάνει. Ένας υπέροχος άνθρωπος με βαθιές ευαισθησίες και με συνθέσεις που θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια.

Ποιο τραγούδι αυτού του δίσκου ξεχωρίζετε και γιατί;

Όλα τα τραγούδια τα αγαπάω. Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο. Όμως, αν  θα έπρεπε να επιλέξω ένα θα ήταν το «Βρέχει απόψε στην Μαδρίτη». Το ξεχωρίζω γιατί με συγκινούν οι στίχοι, τους οποίους υπογράφει ο ίδιος ο συνθέτης και παίζει υπέροχα πιάνο και ακορντεόν ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Μελλοντικά σας σχέδια;

Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να ερμηνεύσω τραγούδια συνθετών που αγαπώ συνεχίζοντας αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι. Όπως η συνεργασία που ετοιμάζουμε, με βάση την αρχαία λύρα, με τον Θανάση Κλεώπα, έναν εξαιρετικό τραγουδοποιό – συνθέτη και σε στίχους της Στέβης Μπουζιάνη. Στα άμεσα σχέδια έχω ξεκινήσει εμφανίσεις στη μουσική παράσταση του Θανάση Νικόπουλου με τίτλο «Τραγούδια του έρωτα και της θάλασσας» μαζί με τον Κώστα Θωμαΐδη και τους σολίστες Κυριάκο Γκουβέντα, Νίκο Τατασόπουλο και τον Νίκο Τουλιάτο στα κρουστά.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024