Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι «παίζει» με τα συμβόλαια των Γουόκαπ και Μπλακ…

Τι «παίζει» με τα συμβόλαια των Γουόκαπ και Μπλακ…

Ο Τόμας Γουόκαπ και ο Ταρίκ Μπλακ ήταν οι κορυφαίοι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και δεδομένα ο Ολυμπιακός θέλει να τους κρατήσει. Η «δέσμευση» με τον πρώτο και η επέκταση και οι συζητήσεις με τον Αμερικανό σέντερ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε για ακόμη άλλη μια φορά τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά στο ΣΕΦ με 81-73 και έφτασε το ρεκόρ του στο 13-0. Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να κάνουν κάποια σπουδαία εμφάνιση και με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι άστοχοι από μακριά, κατάφερε να πάρει ακόμη μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου και να «αγκαλιάσει» την πρώτη θέση.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν οι Τόμας Γουόκαπ και Ταρίκ Μπλακ, με τον πρώτο να καθοδηγεί μαεστρικά στην επίθεση τους Πειραιώτες, έχοντας 13 ασίστ και double-double, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ και έκανε 4 κλεψίματα, όντας καταλυτικός σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Από την άλλη, ο Μπλακ έκανε… όργια και κατέγραψε ρεκόρ πόντων στη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δείγμα ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά και πως αποτελεί ξεκάθαρα πλέον τον δέυτερο σέντερ της ομάδας στο ροτέισον του Μπαρτζώκα. Ο Αμερικανός ψηλός κερδίζει συνεχώς λεπτά με το πάθος του και την ένταση στην άμυνα, αλλά και τη μεγάλη του συνεισφορά στην επίθεση έχοντας 21 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το μυαλό του αποκλειστικά στα play off της Euroleague και του πρωταθλήματος, την ίδια ώρα δουλεύει όμως και το πλάνο για τη νέα σεζόν και ο Μπαρτζώκας θέλει τον Μπλακ και την επόμενη χρονιά. Τα δεδομένα και στην περίπτωση του Αμερικανού αλλά και σε αυτή του Γουόκαπ είναι ξεκάθαρα, αφού το συμβόλαιο του Μπλακ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Η συμφωνία ήταν για ένα χρόνο με τον έμπειρο ψηλό, όμως ο Έλληνας τεχνικός τον θέλει και για του χρόνου. Η λογική λέει ότι οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά τη λήξη της σεζόν, όμως δεν αποκλείεται να γίνουν και οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεσούσης αυτής. Ο Μπλακ περνάει καλά στην Ελλάδα, έχει εγκλιματιστεί πλήρως στον Ολυμπιακό, ενώ έχει εξαιρετική σχέση με την ομάδα και θα ήθελε να μείνει.

Όσον αφορά την περίπτωση του Γουόκαπ και εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Το πρώτο και κύριο είναι ότι ο «Τιραμόλα» του Ολυμπιακού δεσμεύεται με συμβόλαιο και για του χρόνου φυσικά και θα μείνει και απλά οι ερυθρόλευκοι δουλεύουν την επέκταση της συνεργασίας τους, όπως έγινε και με τον Φαλ πριν από έναν χρόνο.

Ο ίδιος ο Αμερικανός θέλει σαν τρελός να μείνει αγαπάει την ομάδα, τα αποδυτήρια και τη ζωή στην Αθήνα και είναι θέμα χρόνου να τα βρει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία μάλιστα θα του προσφέρει και καλύτερους οικονομικούς όρους. Γενικότερα, από τους ξένους του Ολυμπιακού, ο στόχος της διοίκησης και του προπονητικού τιμ είναι να μείνουν οι περισσότεροι.

Ο Φαλ έχει συμβόλαιο, ο Γουόκαπ το ίδιο, ενώ δεδομένη είναι η επιθυμία να μείνουν οι ΜακΚίσικ, Μπλακ και Πίτερς. Μοναδικά ερωτηματικά αποτελούν οι Κάνααν και Μπολομπόι, που όμως έχουν υπογράψει 1+1 και το θέμα είναι αν ο Ολυμπιακός θα τους κρατήσει ή όχι, κάτι που θα γίνει γνωστό το καλοκαίρι…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024