Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια επιλογή αλλαγής»

ΠΑΣΟΚ: «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια επιλογή αλλαγής»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ανέδειξε τις κυβερνήσεις συνεργασίας, απέναντι στα «μοντέλα εξουσίας της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας και της σύμπραξης χωρίς κανένα προγραμματικό υπόβαθρο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια επιλογή αλλαγής, προκειμένου να λύσει βασικά προβλήματα της καθημερινότητάς του», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, προσθέτοντας πως «μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε να συζητήσουμε για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας».

Ο κ. Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέδειξε τις κυβερνήσεις συνεργασίας, απέναντι στα «μοντέλα εξουσίας της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας και της σύμπραξης χωρίς κανένα προγραμματικό υπόβαθρο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Το ερώτημα αυτή τη στιγμή, στο οποίο θα απαντήσει ο ελληνικός λαός, είναι αν θα συνεχίσουμε με μονοκομματικές κυβερνήσεις, που δίνουν την αλαζονεία στον κάθε κ. Μητσοτάκη να διαπράττει το σκάνδαλο των υποκλοπών, να δίνει σε 68 εταιρείες τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και να διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο το δημόσιο χρήμα και το κράτος, ή αν θα πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όπου θα υπάρχει έλεγχος και συνεννόηση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού», επισήμανε.

«Οι ομοδοϊάτες Μητσοτάκη μπλοκάρουν την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη δημόσια συζήτηση για τον φράχτη στον Έβρο, υπενθύμισε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προχώρησε στην κατασκευή του.

«Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τον φράχτη το 2010 και τότε βιώσαμε την απαξίωση από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ο φράχτης είναι το ‘τείχος της ντροπής’ και η Νέα Δημοκρατία, όντας στον αστερισμό των Ζαππείων, ανέφερε ότι ο φράχτης συνιστά αποπροσανατολισμό από τα μέτρα του πρώτου μνημονίου», σημείωσε.

Στην πορεία, βέβαια, προσέθεσε, «προσχώρησε σε αυτή την πολιτική», ενώ σχολίασε πως «σαφώς και ο φράχτης είναι αναγκαίος. Σαφώς και βοήθησε. Σαφώς και πρέπει να επεκταθεί», ενώ ως προς το θέμα της χρηματοδότησής του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκά χρήματα; Όχι. Άρα δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ.Μητσοτάκης λέει ‘θα προχωρήσουμε και μόνοι μας’. Μόνοι μας τον έχουμε φτιάξει ως τώρα. Αυτές είναι λοιπόν οι υπερβολές».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε πως «η ουσία του προβλήματος είναι η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου. Δηλαδή να μην πέφτει το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, αλλά να το επιμεριστούν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

»Πού κολλάει η αναθεώρηση; Το βέτο το έβαλαν οι Αυστριακοί και οι υπόλοιποι συντηρητικοί ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι το επίμαχο. Είναι μια ευρωπαϊκή συζήτηση και η ευρωπαϊκή δεξιά έχει τεράστια ευθύνη, που δεν επιδεικνύεται αλληλεγγύη», όπως είπε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024