Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Το αφήγημα του Ερντογάν για την επίθεση στα γραφεία της Ακσενέρ – Φύλακας διπλανής οικοδομής κυνηγούσε κλέφτες

Τουρκία: Το αφήγημα του Ερντογάν για την επίθεση στα γραφεία της Ακσενέρ – Φύλακας διπλανής οικοδομής κυνηγούσε κλέφτες

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουϊλεμάν Σοϊλού, προτρέποντας τους Τούρκους να έχουν… εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία, έσπευσε να ανακοινώσει πως ο δράστης συνελήφθη.

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό στην Τουρκία έβαλε η ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του δευτέρου μεγαλυτέρου κόμματος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης, του Καλού Κόμματος (İYİ Parti), της Μεράλ Ακσενέρ.

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος «έδειξε» ως δράστη της επίθεσης τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το πολιτικό «θερμόμετρο» μετά το συμβάν έχει ανέβει στα ύψη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουϊλεμάν Σοϊλού, προτρέποντας τους Τούρκους να έχουν… εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία, έσπευσε να ανακοινώσει πως ο δράστης συνελήφθη, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε να κάνει την εμφάνισή του το αφήγημα του AKP σχετικά με το ποιος είναι ο συλληφθέντας και ποιος ήταν ο σκοπός των πυροβολισμών.

Φύλακας οικοδομής κυνηγούσε κλέφτες

Η κυβέρνηση αποδίδει τους πυροβολισμούς σε έναν φύλακα ενός εργοταξίου που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ και ο οποίος κυνηγούσε κλέφτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, «Οι άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας που έφτασαν στα γραφεία της Προεδρίας του Καλού Κόμματος (İYİ Parti), ανέφεραν ότι πυροβολισμοί χτυπήσαν το κτίριο περίπου στις 11:00. Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έδειξαν ότι χτυπήθηκε το κτίριο της Προεδρίας και το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση διαπιστώθηκε ότι «η προέλευση των πυροβολισμών ήταν η απέναντι οικοδομή. Ο φύλακας της οικοδομής υποστήριξε πως έριξε 7-8 σφαίρες με το όπλο για το οποίο είχε νόμιμη άδεια και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε το όπλο και τα φυσίγγια. Όπως υποστήριξε τρεις ύποπτοι προσπάθησαν να κλέψουν και έφυγαν από το σημείο. Οι δύο σεκιουριτι των γραφείων του Καλού Κόμματος υποστήριξαν πως «δεν άκουσαν πυροβολισμό». Η έρευνα για το συμβάν συνεχίζεται».






Έξαλλη η Ακσενέρ μετά την επίθεση

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024