Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-73: Έγινε ο εφιάλτης τους και αγγίζει το όνειρο της πρωτιάς

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-73: Έγινε ο εφιάλτης τους και αγγίζει το όνειρο της πρωτιάς

Ο Ολυμπιακός υπέταξε ξανά τον Παναθηναϊκό στο φλεγόμενο ΣΕΦ με 81-73, έφτασε το σερί στο 13-0 και συνεχίζει στον δρόμο για την πρωτιά της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό, με 81-73 για την 32η αγωνιστική της Euroleague και έφτασε το σερί του απέναντι στους «πράσινους» στο 13-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την αστοχία τους από το τρίποντο, κυριάρχησαν σε όλους τους άλλους τομείς του αγώνα και με τον «καυτό» ΣΕΦ στο πλευρό τους έφτασαν σε ακόμα μία νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και πιο κοντά στην πρωτιά της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Με τους Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» που προηγήθηκαν νωρίς με 8-4 με καλάθι του Γάλλου σέντερ, ωστόσο ο Γουίλιαμς μείωσε με τρίποντο. Για πολύ ώρα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχής. Ο Χρήστος Σερέλης πέρασε άμεσα στο παρκέ τον Γκουντάιτις, βλέποντας τον Παπαγιάννη να μην τα πηγαίνει καλά απέναντι στον Φαλ για ακόμα μία φορά. Ο Λιθουανός ήταν σαφώς πιο επιδραστικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και έκανε ζημιά κάτω από το καλάθι των Πειραιωτών, ενώ σκόραρε για το 16-17 της πρώτης περιόδου.

Με ένα 5-0 ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το δεύτερο δεκάλεπτο, με την άμυνα του Ολυμπιακού ωστόσο σε εκείνο το σημείο να γίνεται πολύ πιο σκληρή και στα γνωστά της επίπεδα και με τον Ταρίκ Μπλακ να αναλαμβάνει δράση στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 9-0, με τον Μπλακ να πετυχαίνει όλους τους πόντους και πήρε το προβάδισμα με 25-22, πριν σκοράρει ο Γκριγκόνις για τρεις και την ισοπαλία. Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν, ο Μπέικον σκόραρε τρεις βολές από ένα, μάλλον αυστηρό σφύριγμα για το νέο +3 των «πρασίνων» με το 29-32. Ο Αγραβάνης διαμόρφωσε το 33-38 του ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να πληρώνουν το πολύ κακό ποσοστό τους στο τρίποντο, κλείνοντας το πρώτο μέρος με 0/10(!) σουτ τριών πόντων.

Η τρίτη περίοδος ήταν διαφορετική από την αρχή. Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε περισσότερες προσπάθειες και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό τρέχοντας ένα 6-0. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν και με 6 (50-44) με ένα σουτ του Γουόκαπ, ενώ λίγο αργότερα ο Βεζένκοφ έκανε το 55-46 για το μεγαλύτερο προβάδισμα του Ολυμπιακού, ενώ ο Γουόκαπ με 2 βολές διαμόρφωσε το 57-48 της περιόδου. Κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε να παίρνει για τα καλά τον έλεγχο του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι με σερί 8-0 κατάφεραν να επιστρέψουν και να μειώσουν στον πόντο (57-56) με τρίποντο του Μαντζούκα.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και με ένα μεγάλο τρίποντο του Βεζένκοφ έγινε το 71-67, με τον Μπλακ να κάνει το 73-67 αμέσως μετά. Οι «πράσινοι» δεν τα παράτησαν ούτε τότε, ο Μαντζούκας με βολές μείωσε σε 75-72, πριν σκοράρει τρίποντο-μαχαιριά ο Γουόκαπ για το 78-72. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τις βολές, παρά μόνο το τελικό σκορ, με τον Μπλακ να διαμορφώνει το 81-73.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-38, 57-48, 81-73

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024