Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής μετά την μαραθώνια απολογία του

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής μετά την μαραθώνια απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ -και υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών- μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι γύρω στις 15:00 και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Στο «κάδρο των ευθυνών» φέρεται δε να έβαλε και τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του, του επέρριψε ευθύνες. Υποστήριξε δε ότι ο «μοιραίος» σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, ήταν ικανός για να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Υπόμνημα 80 σελίδων

Ο επιθεωρητής κατέθεσε υπόμνημα 80 σελίδων στο οποίο υποστήριξε πως πράγματι εκείνος ήταν που έβγαλε τις βάρδιες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ούτε για το γεγονός πως δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους το βράδυ της τραγωδίας, ούτε όμως και για την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Επίσης τόνισε το γεγονός ότι ο ίδιος προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση την είχε ο διευθυντής κυκλοφορίας, που σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο.

Η άποψη του επιθεωρητή ότι ευθύνες φέρει για τη δυσλειτουργία στο σταθμό της Λάρισας που δυστυχώς κατέληξε στο πολύνεκρο δυστύχημα και ο σταθμάρχης του Παλαιοφαρσάλου, καταγράφηκε επίσης στο υπόμνημα που κατέθεσε, υποστηρίζοντας -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ότι αυτός είχε την ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε 1 ώρα καθυστέρηση.

Θέση που αντικρούει με σθένος ο ίδιος ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου. «Δηλαδή σε κάθε καθυστέρηση θα ενημερώνουμε τον προϊστάμενο δηλαδή; Όχι, όχι, όχι. Κοιτάει από πού να πιαστεί αυτός, κατάλαβες…», ήταν η αντίδραση του.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ οι άλλοι δύο σταθμάρχες, ο συμβασιούχος και ο πιο έμπειρος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, αντίστοιχα.

Sports in

Ο νέος… Χάαλαντ: Το wonderkid που έχει «τρελάνει» την Άρσεναλ και τον Αρτέτα (vids)

Κίνηση για την απόκτηση του επιθετικού της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σέσκο, θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν η Άρσεναλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024