Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας για Τέμπη: Κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες

Κουτσούμπας για Τέμπη: Κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες

«Το έγκλημα υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αναφέρομαι σε όλα αυτά που με κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός ονομάζει κρίσεις, όπως πανδημία, πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι χαρακτήρισε την τραγωδία στα Τέμπη ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής όπου ψηφίζονται τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Όλα τα κόμματα διευκρίνισαν ότι, αντίθετα από τις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες διαφωνούν, θα υπερψηφίσουν τα μέτρα στήριξης.

«Ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι έσεις όλοι εδώ μέσα κρυφό καμάρι ότι η επόμενη κυβέρνηση με όποιους συγκυβερνήτες θα πάρει σκυτάλη για να συνεχίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως : «Όλες οι κυβερνήσεις κέρδισαν τον τίτλο της χειρότερης σε σχέση με την προηγούμενη γιατί όλο και χειρότερο γίνεται το σάπιο τμήμα που υπηρετείτε με μόνη ανησυχία να μην εκφραστεί στις κάλπες η οργή του λαού, όπως εκφράστηκε στις διαμαρτυρίες με σύνθημα να μην συνεχιστεί και να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

«Το έγκλημα υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αναφέρομαι σε όλα αυτά που με κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός ονομάζει κρίσεις, όπως πανδημία, πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί. Σε όλες τις περιπτώσεις αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι ανάγκες και η προστασία του λαού αντιμετωπίζονται ως κόστος».

Είναι τόσο μεγάλη η πρεμούρα να μην εκφραστεί στις εκλογές η λαϊκή οργή που επιστρατεύετε ξανά το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί ακυβερνησίας, «αυτή είναι η πολιτική που μεγαλώνει την ανασφάλεια στη ζωή του λαού μας.

Yπογράμμισε πως κανένα μέτρο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες, τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις έδωσαν τα ρέστα τους για να υλοποιηθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου με κριτήριο το κέρδος, αντίθετα το ΚΚΕ έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την προστασία της ζωής.

Στο στόχο της λεγόμενης σταθερότητας συναντιέστε όλοι σας. Όλος ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα εκπληρώσει τον στόχο. Η ΝΔ περί αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προοδευτική κυβέρνηση κι από κοντά το ΠΑΣΟΚ που επινοεί διάφορα σχήματα για να δηλώσει απλά παρών στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα».

Το πραγματικό και κρίσιμο ερώτημα για τον λαό είναι το για ποιον και τι ακριβώς θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση, ανέφερε στη συνέχεια. «Το Ταμείο Ανάκαμψης με τα προαπαιτούμενα του, τη στρατηγική πράσινης μετάβασης και η πολιτική της απελευθέρωσης που επεκτάθηκε και στο νερό, η εμπλοκή στον πόλεμο και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ που μπορεί να οδηγήσει και σε επώδυνο συμβιβασμό με την Τουρκία, περιλαμβάνονται στα προγράμματα όλων σας», πρόσθεσε

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024