Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: «Γράψε-σβήσε» για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων - Ποιοι «κλείδωσαν» και ποιοι «παίζουν»

Εκλογές 2023: «Γράψε-σβήσε» για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων – Ποιοι «κλείδωσαν» και ποιοι «παίζουν»

Πρέπει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά στις εκλογές του 2023, θα έχουμε στο Επικρατείας και υποψήφιους βουλευτές της Ομογένειας.

Παρά το γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων ανακοινώνονται στο «παρά πέντε» των εκλογών, τα επιτελεία έχουν ήδη κάνει τους σχεδιασμούς τους και βρίσκονται σε διαδικασία… «γράψε – σβήσε» μέχρι να καταλήξουν στις ιδανικές υποψηφιότητες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά στις εκλογές του 2023, θα έχουμε στο Επικρατείας και υποψήφιους βουλευτές της Ομογένειας.

Για την ακρίβεια, δίνεται η δυνατότητα στα κόμματα να μπορούν να έχουν μέχρι τρεις υποψηφίους βουλευτές της Ομογένειας στα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους, ενώ ένας υποχρεωτικά θα τοποθετείται στις τρεις πρώτες θέσεις, τις γνωστές και ως εκλόγιμες.

ΝΔ: Σίγουρος ο Σκυλακάκης, «παίζει» ο Στυλιανίδης

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ο μόνος σίγουρος θεωρείται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστο Στυλιανίδη.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο κ. Στυλιανίδης είναι Κύπριος, δεν θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να καταλάβει την εκλόγιμη θέση του υποψηφίου βουλευτή της Ομογένειας.

Υποψήφιος στις Σέρρες ο Κ. Αχ. Καραμανλής

Πέρα από το Επικρατείας, πάντως, και με δεδομένο ότι η ΝΔ δεν έχει ακόμη δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της, πέρα από συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ηλεία, αλλά και ορισμένων «μετεγγραφών» από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και γενικότερα την Κεντροαριστερά, όλα δείχνουν πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες.

Μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός να είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών, που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς προκλήθηκε σάλος από την αρχική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με μία εκ νέου υποψηφιότητά του, ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη «κλειδώσει» η συμμετοχή του στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσαν» Τσαπανίδου – Αποστολάκης

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ήδη το 80% των ψηφοδελτίων του, ενώ πριν από το Πάσχα αναμένεται η συμπλήρωση των συνδυασμών που θα κατεβάσει το κόμμα.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κουμουνδούρου έχουν «κλειδώσει» η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αλλά και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι υποψήφιος και ο καθηγητής Ιατρικής του Harvard, διάσημος ογκολόγος και ερευνητής, Όθων Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει ενταχθεί στο think tank που συμβουλεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΣΟΚ: Με Αλιβιζάτο και… Βενιζέλο;

Και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει δώσει στη δημοσιότητα – και μάλιστα, πρώτο από όλα τα άλλα κόμματα – το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του.

Όσο για τα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Χαριλάου Τρικούπη, πληροφορίες θέλουν σε εκλόγιμη θέση τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο, ενώ παρά τον «ντόρο» των ημερών που ήθελαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι το τρίτο πολιτικό πρόσωπο στο… μυαλό του Νίκου Ανδρουλάκη για το αξίωμα του πρωθυπουργού σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, το όνομά του ακούγεται και για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική.

Για το Επικρατείας έχει ακουστεί, επίσης, το όνομα του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελένης Χρονοπούλου, που ανήκει  στο περιβάλλον του προέδρου και εκπροσωπεί τον απόδημο ελληνισμό στο κόμμα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024