Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατία: Όλο το σχέδιο για τη δολοφονία δεκάδων ατόμων στο εβραϊκό εστιατόριο

Τρομοκρατία: Όλο το σχέδιο για τη δολοφονία δεκάδων ατόμων στο εβραϊκό εστιατόριο

Τι δείχνουν οι διάλογοι των συλληφθέντων με τον φερόμενο ως αρχηγό τους στο Ιράν.

Για τον τρόπο που θα χτυπούσαν το εβραϊκό εστιατόριο Gostijo στου Ψυρρή, που βρίσκεται στο κτίριο του Κέντρου Chabad, δηλαδή το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας στην «καρδιά» της Αθήνας, συζητούσαν με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης οι δύο συλληφθέντες για τρομοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του 27χρονου Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και του 29χρονου Χουσεΐν που ζούσε στη Λακωνία έχει ασκηθεί ποινική διώξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δύο συλληφθέντες για τρομοκρατία έχουν πάρει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου όταν και αναμένεται να οδηγηθούν στον τακτικό ανακριτή για τις απολογίες τους.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόσκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Οι δύο συλληφθέντες

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Ο 29χρονος Χουσεΐν

Τι δείχνουν οι διάλογοι

Το σχέδιο με το οποίο θα χτυπούσαν το εβραϊκό εστιατόριο επιχειρούσαν να διαμορφώσουν οι δύο συλληφθέντες με τον φερόμενο ως αρχηγό τους στο Ιράν. Σύμφωνα με το MEGA που αποκάλυψε τους διαλόγους, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης ήθελε τουλάχιστον 50 νεκρούς, ενώ πρότεινε στους δύο συλληφθέντες εναλλακτικούς τρόπους για να πραγματοποιήσουν το χτύπημά τους. Οι διάλογοι αναλυτικά:

Πακιστανός «εγκέφαλος» στην Τεχεράνη: Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

Πακιστανός «εγκέφαλος» στην Τεχεράνη: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

Χαϊντέρ: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Σε άλλη συνομιλία που επίσης δημοσιοποίησε το MEGA, φαίνεται ότι υπήρχαν και άλλα μέλη στην ομάδα, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πακιστανός «εγκέφαλος» στην Τεχεράνη: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δυο τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές να είμαστε δυο τρία άτομα να τους καθαρίσουμε επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Οι διαπραγματεύσεις για την αμοιβή

Οι δύο συλληφθέντες φέρεται να διαπραγματεύονταν την αμοιβή τους για το χτύπημα που σχεδιαζόταν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συμφωνήσει πως θα λάμβαναν ένα πόσο που μπορεί να έφτανε τις 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Συνεχίζονται οι έρευνες – Δεν έχει βρεθεί οπλισμός

Μετά τις δύο συλλήψεις, η Αντιτρομοκρατική χθες Τετάρτη πραγματοποίησε εφόδους σε Ομόνοια και Λιόσια, σε διαμέρισμα και κτίσμα όπου πήγαιναν οι δύο συλληφθέντες, ενώ προχώρησε και σε προσαγωγές 15 με 20 ατόμων. Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΥΠ, κρατούνται οκτώ άτομα με καταγωγή από το Πακιστάν.

Οι οκτώ Πακιστανοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών, γιατί κατάγονται από την ίδια περιοχή του Πακιστάν με τους δύο κατηγορούμενους ως μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα και τον 30χρονο καθοδηγητή τους στο Ιράν, ενώ είχαν στενές σχέσεις με τον 27χρονο και τον 29χρονο.

Όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη, οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε 3-4 από αυτούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό στην υπόθεση.

Ποιος είναι ο φερόμενος ως αρχηγός

Οι δύο συλληφθέντες έπαιρναν εντολές από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης που είναι ένας συγχωριανός τους από το Πακιστάν, 30 ετών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για 4 ανθρωποκτονίες, που δεν σχετίζονται όμως με δράση τζιχαντιστών, αλλά πρόκειται για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο «εγκέφαλος» φέρεται να δρούσε εν ονόματι της ομάδας «Δύναμη Κουντς» (Quds Force) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Τι λέει το Ιράν

Η πρεσβεία του Ιράν στην Ελλάδα διαψεύδει τις πληροφορίες περί ανάμειξης της Τεχεράνης στο επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα κατά ισραηλινού στόχου.

Όπως τονίζεται, «η πρεσβεία της Ι.Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάριά τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024