Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε δράκοι του Κόμοντο γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο στην Ισπανία

Πέντε δράκοι του Κόμοντο γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο στην Ισπανία

Το μέλλον του απειλούμενου είδους προοιωνίζεται ελπιδοφόρο

Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια αναπαραγωγής της μεγαλύτερης σαύρας στον κόσμο είναι γεγονός!

Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε δράκοι του Κόμοντο αναπαράχθηκαν επιτυχώς στον ζωολογικό κήπο της Φουενχιρόλα στην Ισπανία.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα για όλους μας» είπε σήμερα στο Reuters η Μιλάγκρος Ρομπλέδο, επικεφαλής του τμήματος Ερπετολογίας στον ζωολογικό κήπο της Φουενχιρόλα, η οποία αυτοαποκαλείται «μητέρα» των δράκων του Κόμοντο.

Η 13χρονη σαύρα Όρα γέννησε δώδεκα αυγά τον περασμένο Αύγουστο. Πέντε από αυτά επιλέχθηκαν και εκκολάφθηκαν σε θερμοκοιτίδα ύστερα από επτά μήνες. Οι δύο δράκοι του Κόμοντο ζευγάρωσαν στις 24 Ιουνίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη στην Ισπανία, και ο πρώτος δράκος του Κόμοντο που εκκολάφθηκε «βαφτίστηκε» Χουανίτο.

«Ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα, κουραστικό και χρονοβόρο, το οποίο όμως μας έδωσε μεγάλη ικανοποίηση», είπε η Ρομπλέδο, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον του απειλούμενου είδους προοιωνίζεται ελπιδοφόρο.

Σημειώνεται πως ο δράκος του Κόμοντο απειλείται με εξαφάνιση λόγω της ανόδου της στάθμης των θαλασσών. Μάλιστα, το 2021 εντάχθηκε στην «Κόκκινη Λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, αφού εκτιμάται πως μόλις 1.500 ερπετά του συγκεκριμένου είδους υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη.

Το κάθε σαρκοβόρο ερπετό, που ζυγίζει σήμερα λιγότερο από ένα λεμόνι, αναμένεται να φθάσει σε βάρος τα 70 κιλά και σε μήκος τα τρία μέτρα.

Στη φύση, οι νεογέννητοι δράκοι του Κόμοντο αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο έδαφος, προτιμώντας τις κορυφές των δέντρων και είναι ανεξάρτητοι από πολύ μικρή ηλικία. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας, όμως, φιλοξενούνται απομονωμένοι, ώστε οι κτηνίατροι να παρακολουθούν την ανάπτυξή τους, προτού μεταφερθούν στο καταφύγιο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα ερπετά και παρουσιαστούν στο κοινό.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024