Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικοί πυροβολισμοί στις ΗΠΑ: Η λίστα των αιματηρών περιστατικών του 2023

Μαζικοί πυροβολισμοί στις ΗΠΑ: Η λίστα των αιματηρών περιστατικών του 2023

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το Gun Violence Archive έχει καταμετρήσει 130 μαζικούς πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Βρισκόμαστε μόλις στις αρχές του 2023 και η επιδημία των μαζικών πυροβολισμών «θερίζει» τις ΗΠΑ.

Κάποια συμβαίνουν σε δημόσιους χώρους, προκαλώντας τρόμο στους Αμερικανούς καθημερινά, ενώ άλλα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες. Μερικοί παρακινούνται από προσωπικούς λόγους, ενώ άλλοι είναι τρομακτικά τυχαίοι.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορισμός για το τι καθιστά έναν μαζικό πυροβολισμό, ορίζεται διαφορετικά, ανάλογα με τις περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των θυμάτων, εάν τα θύματα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και εάν ο πυροβολισμός συμβαίνει σε δημόσιο χώρο.

Η Gun Violence Archive, μια μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα που παρακολουθεί την ένοπλη βία χρησιμοποιώντας αστυνομικές αναφορές, ειδήσεις και άλλες δημόσιες πηγές, ορίζει ως μαζικό πυροβολισμό έναν πυροβολισμό κατά τον οποίο τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους New York Times.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το Gun Violence Archive έχει καταμετρήσει 130 μαζικούς πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Πέρυσι, η ομάδα μέτρησε 647 μαζικούς πυροβολισμούς. Από αυτούς, οι 21 αφορούσαν πέντε ή περισσότερα θύματα.

Ένα αιματηρό 2023

Παρακάτω μια σύντομη λίστα με τους πιο θανάσιμους μαζικούς πυροβολισμούς που έχουν σημειωθεί από την αρχή της χρονιάς στις ΗΠΑ.

27 Μαρτίου: Τενεσί

Μια βαριά οπλισμένη πυροβόλησε και σκότωσε έξι άτομα στο Covenant School στο Νάσβιλ, ένα ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο που εξυπηρετεί μαθητές από την προσχολική ηλικία έως την έκτη τάξη.

Η δράστις πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία.

19 Φεβρουαρίου: Μέμφις

Έντεκα άτομα πυροβολήθηκαν, ένας θανάσιμα, σε δύο ξεχωριστές σκηνές εγκλήματος που οι αρχές είπαν ότι πίστευαν ότι συνδέονται.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι εντόπισαν τρία άτομα τα οποία πίστευαν ότι θα μπορούσαν να εμπλέκονται στους πυροβολισμούς. Τα ονόματά τους δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

17 Φεβρουαρίου: Tate County, Μισισίπι

Ένας 52χρονος άνδρας εξαπέλυσε πυροβολισμούς σε πολλές τοποθεσίες στην επαρχία του Μισισίπι, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του και δύο αδερφών που ήταν και οι δύο γύρω στα 70.

13 Φεβρουαρίου: East Lansing, Μίσιγκαν

Τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε δύο κτίρια στην πανεπιστημιούπολη του Μίσιγκαν.

Ο ένοπλος, ένας 43χρονος που δεν είχε καμία γνωστή σχέση με το πανεπιστήμιο, αυτοπυροβολήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

1 Φεβρουαρίου: Ουάσιγκτον

Ένας ένοπλος επιτέθηκε σε ανθρώπους σε ένα λεωφορείο και μέσα σε έναν σταθμό του μετρό στη νοτιοανατολική Ουάσιγκτον προτού οι περαστικοί τον αντιμετωπίσουν και οι αστυνομικοί τον συλλάβουν. Ένας υπάλληλος διέλευσης που προσπάθησε να επέμβει σκοτώθηκε και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν.

28 Ιανουαρίου: Λος Άντζελες

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς νωρίς το πρωί σε μια πολυτελή γειτονιά κοντά στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες είπε ότι ο πυροβολισμός έγινε σε AirBnB.

23 Ιανουαρίου: Half Moon Bay, Καλιφόρνια

Επτά άνθρωποι πυροβολήθηκαν θανάσιμα και ένας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με βαριά τραύματα όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε δύο ξεχωριστές φάρμες. Συνελήφθη ένας 67χρονος που ζούσε και εργαζόταν σε ένα από τα αγροκτήματα και προηγουμένως εργαζόταν στο άλλο. Οι αρχές πιστεύουν ότι στόχευε σκόπιμα τα θύματά του.

21 Ιανουαρίου: Monterey Park, Καλιφόρνια

Ένας 72χρονος ένοπλος σκότωσε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον εννέα άλλους σε αίθουσα χορού σε μια κυρίως ασιατική αμερικανική κοινότητα καθώς γιόρταζαν τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Η αστυνομία διερευνά τα κίνητρα του ένοπλου, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε νεκρός μια μέρα αργότερα από αυτοτραυματισμό από πυροβολισμό.

16 Ιανουαρίου: Goshen, Καλιφόρνια

Τέσσερις γενιές μιας οικογένειας πυροβολήθηκαν θανάσιμα από δύο εισβολείς μέσα σε ένα σπίτι στην κοιλάδα San Joaquin της Καλιφόρνια. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται και μια 72χρονη που κοιμόταν στο κρεβάτι, μια έφηβη μητέρα και το βρέφος της και ένας 19χρονος.

Αν και ορισμένα μέλη της οικογένειας είχαν εμπλακεί σε συμμορίες, είπε η αστυνομία, η φύση της επίθεσης φαινόταν να είναι μια τηλεφωνική κάρτα μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών.

4 Ιανουαρίου: Enoch, Γιούτα

Οκτώ άνθρωποι, όλοι στην ίδια οικογένεια, βρέθηκαν νεκροί. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης δολοφόνησε την οικογένειά του και μετά αυτοκτόνησε. Στα θύματα περιλαμβάνονται πέντε παιδιά, ηλικίας από 4 έως 17 ετών.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024