Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Έχουν τεκμηριωθεί παραβιάσεις από το 2017» - Συνεχίζεται η έρευνα για τις αυθαίρετες δομήσεις στη Μύκονο

«Έχουν τεκμηριωθεί παραβιάσεις από το 2017» – Συνεχίζεται η έρευνα για τις αυθαίρετες δομήσεις στη Μύκονο

Η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων ανέφερε μεταξύ άλλων πως εντοπίστηκε σοβαρό θέμα στον αρχαιολογικό χώρο στον Πάνορμο

Από «κόσκινο» περνά η Μύκονος από χθες Δευτέρα (27/3) καθώς κατέφθασε μικτό κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία για τις αυθαίρετες δομήσεις στο κοσμοπολίτικο νησί τα οποία ήρθαν στο «φως» μετά τη «μαφιόζικη» επίθεση κατά του αρχαιολόγου, Μανώλη Ψαρρού.

Σήμερα το πρωί η Πολεοδομία της Σύρου μαζί με τους αρχαιολόγους των Κυκλάδων, που εργάζονται στη Μύκονο και έχουν τεκμηριώσει δεκάδες παραβιάσεις στο νησί, βρέθηκαν στον Πάνορμο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα βρίσκεται επίσης στη Μύκονο και συνδράμει στους ελέγχους, ενώ δήλωσε πως αποκαλύφθηκαν πολεοδομικές παραβιάσεις πολλών ετών στο νησί.

Όπως δήλωσε η ίδια, σε ό,τι αφορά τον Πάνορμο εντοπίστηκε σοβαρό πρόβλημα 20 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο.

«Έχουν τεκμηριωθεί παραβιάσεις από το 2017»

«Υπάρχει μία ιδιωτική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται όλο τον αιγιαλό. Έχουν τεκμηριωθεί παραβιάσεις από το 2017 και δυστυχώς κάθε χρόνο τεκμηριώνονται και καινούριες» ανέφερε η κα Κουτσούμπα.

Σημείωσε πως υπάρχουν τεκμηριωμένες παραβιάσεις και από το 2021 και αποκαλύφθηκαν ορισμένες και σήμερα με την αυτοψία του κλιμακίου.

«Προφανώς έχουμε παραβιάσεις και του 2022 και του 2023» κατέληξε η ίδια.

«Δεν φοβόμαστε και θα στηρίξουμε τους συναδέρφους μας»

Στις πρώτες δηλώσεις της η κα Κουτσούμπα είπε πως η άφιξη του κλιμακίου στην Μύκονο θέλει πρωτίστως να δώσει το μήνυμα πως «δεν φοβόμαστε και θα στηρίξουμε τους συναδέλφους μας, που ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους».

«Θα κάνουμε μια σειρά με συναντήσεις με φορείς (ξενοδόχους, εστιάτορες κτλ) και θα ζητήσουμε από όλους όχι απλά να καταδικάσουν την επίθεση αλλά να απομονώσουν στοίχεια τα οποία δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο. Και από όσο γνωρίζουμε, από όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, έχουμε πάρα πολλά μηνύματα ότι αυτά τα στοιχεία που δρουν με μαφιόζικο τρόπο, έχουν βάλει στόχο τους πολίτες της Μυκόνου και τους νομοταγείς επαγγελματίες του νησιού» πρόσθεσε η ίδια.

«Ο κόσμος εδώ είναι αποφασισμένος να ξεμπερδεύει με αυτά τα κυκλώματα αλλά χρειάζεται και η συνδρομή της κυβέρνησης και να κάνει πράξη αυτό που είπε ότι κανένα νησί δεν εξαιρείται από τον νόμο» τόνισε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024