Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το NATO αποτελεί μέρος της σύγκρουσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το NATO αποτελεί μέρος της σύγκρουσης

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Πατρούσεφ ανέφερε πως το ΝΑΤΟ αποτελεί μέρος της σύγκρουσης.

«Οι χώρες του NATO αποτελούν μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στην ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

«Στην πραγματικότητα, οι χώρες μέλη του NATO αποτελούν μέρος της σύγκρουσης. Αυτοί μετέτρεψαν την Ουκρανία σε μεγάλο στρατόπεδο. Στέλνουν όπλα και πυρομαχικά στον ουκρανικό στρατό, τους παρέχουν πληροφορίες», αναφέρει σήμερα η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του Πατρούσεφ. Ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB θεωρείται ευρέως ένα από τα μέλη του στενού κύκλου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Άμεση ανάμιξη» στη σύγκρουση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Η Μόσχα θεωρεί την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία ως «άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση», δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Την Κυριακή, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το Βερολίνο θα στείλει τελικά στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Leopard 2 A6. Ακολούθησε το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την αποστολή 31 αρμάτων Abrams. «Στη Μόσχα, το θεωρούμε αυτό άμεση ανάμιξη στη σύγκρουση και βλέπουμε ότι (αυτή η ανάμιξη) αυξάνεται», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν συνεχείς δηλώσεις από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από την Ουάσιγκτον ότι η αποστολή διαφόρων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, στην Ουκρανία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση εμπλοκή αυτών των χωρών ή του ΝΑΤΟ στις εχθροπραξίες που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία. Διαφωνούμε κατηγορηματικά. Στη Μόσχα, όλα όσα κάνουν τόσο η συμμαχία όσο και οι πρωτεύουσες που ανέφερα εκλαμβάνονται ως άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση. Βλέπουμε ότι μεγαλώνει», είπε.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν οι δηλώσεις του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ. Όπως είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ είναι μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία, . Το TASS επικαλέστηκε τον Νικολάι Πατρούσεφ, έναν από τους στενότερους συμμάχους του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, να λέει ότι αυτό που συνέβαινε σήμερα στην Ουκρανία ήταν το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου «υβριδικού πολέμου» που διεξάγεται από τη Δύση εναντίον της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024