Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο ντοκιμαντέρ για το Pornhub δεν αγγίζει το θέμα

Το νέο ντοκιμαντέρ για το Pornhub δεν αγγίζει το θέμα

Το πορτρέτο της κολοσσιαία επιτυχημένης πορνογραφικής ιστοσελίδας, μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, με τίτλο Money Shot, αμφιταλαντεύεται μεταξύ των υπερασπιστών και των επικριτών της και δεν (μας) λέει και πολλά.

«Τα ντοκιμαντέρ σχετικά με την πορνογραφία συνήθως καταλήγουν σε ένα από τα δύο διαφορετικά κλιμακωτά συμπεράσματα: Ότι το πορνό είναι στην πραγματικότητα ένας μισητός υποστηρικτής του βιασμού, ή ότι το πορνό είναι στην πραγματικότητα ένας θετικός για το σεξ εορτασμός της αισθησιακής απόλαυσης. Μου φαίνεται ότι το αβέβαιο ντοκιμαντέρ για το Netflix της Suzanne Hillinger για το Pornhub δεν είναι ακριβώς σίγουρο για το ποιο πρέπει να είναι το πλάνο του» γράφει ο Πίτερ Μπράτσοου στην κριτική του επί του θέματος στην Guardian και συνεχίζει.

Το Pornhub είναι ο κολοσσιαία επιτυχημένος ιστότοπος πορνό, που ανήκει σε μια καναδική εταιρεία με το ποιητικό τεχνολογικό όνομα MindGeek- για χρόνια παρείχε μια προσοδοφόρα διέξοδο για τους δημιουργούς περιεχομένου ενηλίκων και τα μοντέλα που πρόσφεραν μια συναινετική, νόμιμη υπηρεσία σε πελάτες που πλήρωναν, και οι οποίοι ήταν έτσι σε θέση να ξεφύγουν από την άθλια και πιο εκμεταλλευτική πλευρά του πορνό και της εργασίας του σεξ που βασίζεται σε κάποιο στούντιο παραγωγής.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν

Όμως, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 2020 από τον δημοσιογράφο των New York Times, τον Νικολάς Κριστόφ, αποκάλυψε ότι παράλληλα με αυτό το απολύτως αξιοπρεπές (στα πλαίσια του θέματος) υλικό, οι άνθρωποι ανέβαζαν βίντεο βιασμού και βίντεο κακοποίησης παιδιών. Η κατακραυγή που ακολούθησε σήμανε τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του Pornhub.

Επιπλέον, οι νόμοι Fosta-Sesta που θεσπίστηκαν στις ΗΠΑ κατά της διαδικτυακής εμπορίας σεξουαλικών αγαθών το 2018 ενδεχομένως να ενοχοποιούσαν όλους τους εργαζόμενους. Έτσι, πολλοί από τους performers μετανάστευσαν στο OnlyFans, όπου τα βίντεο παρακολουθούνται πιο στενά.

Η ταινία δείχνει ότι οι λεγόμενοι συντονιστές του Pornhub έπρεπε να παρακολουθούν σχεδόν 1.000 βίντεο την ημέρα και έχασαν τη μπάλα, δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν ουσιαστικά το περιεχόμενο με κανέναν τρόπο.

Δείχνει επίσης ότι ορισμένοι από τους αγωνιστές κατά του Pornhub είναι ακροδεξιοί, θρησκευόμενοι ευαγγελιστές που θέλουν απλώς να εξαλείψουν την πορνογραφία και συνολικά το σεξ εκτός γάμου.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Κάτι λείπει, ε;

Η ταινία παίρνει συνεντεύξεις – και είναι στο πλευρό – των μοντέλων και των performer ως δημιουργικών επιχειρηματιών και ηρώων του συναινετικού αισθησιασμού.

«Ωραία. Αλλά και λοιπόν;» αναρωτιέται ο Πίτερ Μπράτσοου στην κριτική του επί του θέματος στην Guardian.

«Η ταινία δεν παίρνει συνεντεύξεις από τους μεγάλους παίκτες (συμπεριλαμβανομένης της ακτιβίστριας κατά του Pornhub, της γνωστής Laila Mickelwait), ενώ δεν καταφέρνει να προσεγγίσει το πραγματικό ζήτημα για το Pornhub, το OnlyFans ή ακόμα και το Facebook: Είναι αυτοί οι ιστότοποι εκδότες ή πλατφόρμες; Αν αποκομίζουν κέρδη από το περιεχόμενο που φιλοξενούν, τότε θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό ή όχι;» καταλήγει.

*To «Money Shot: The Pornhub Story» κυκλοφορεί στις 15 Μαρτίου στο Netflix

Δείτε το τρέιλερ


*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024