Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Σαλίνα Γαβαλά μιλάει στο in για «Το επόμενο δάκρυ της»

H Σαλίνα Γαβαλά μιλάει στο in για «Το επόμενο δάκρυ της»

Η Σαλίνα Γαβαλά ετοιμάζεται για νέες εμφανίσεις

H Σαλίνα Γαβαλά είναι μία από τις πιο δυνατές παρουσίες στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Η Σαλίνα Γαβαλά έχει ήδη αφήσει ένα έντονο μουσικό αποτύπωμα με δύο album, ζωντανές εμφανίσεις αλλά και τις δικές της μουσικοθεατρικές παραστάσεις αυτοβελτίωσης που χαρακτηρίζονται ως λυτρωτικές.

Η Σαλίνα Γαβαλά έχει σπουδάσει θεατρολογία, υποκριτική, χορό και μουσική. Η δραστηριότητά της έντονη αλλά η αναγνώριση ήρθε με τη συμμετοχή της στην «Όμορφη πόλη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο.

Η εσωτερική της ανάγκη για ανασκόπηση και αυτογνωσία και το πάθος της για το θέατρο και το τραγούδι την οδήγησε να τα ενώσει με τη συγγραφή δύο μουσικοθεατρικών έργων, τα «Όνειρα Γλυκά» και το «Πάρτι Γενεθλίων» που παρουσιάστηκαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και στο Μέγαρο Μουσικής αντίστοιχα. Η συγκλονιστική της ερμηνεία κέρδισε κοινό και κριτικούς και οι παραστάσεις αυτές την καθιέρωσαν.

Ωστόσο, η μεγάλη αγάπη για το τραγούδι και τα live είναι πάντα εκεί. Η καινούρια χρονιά υπόσχεται ένα καινούριο album και ο προάγγελος αυτού είναι το καινούριο της τραγούδι με τίτλο «Το επόμενο μου δάκρυ» σε μουσική Γιώργου Καραδήμου και στίχους Σταύρου Σταύρου που κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI.

Η Σαλίνα Γαβαλά μίλησε στο in για το νέο της επαγγελματικό βήμα.

Μιλήστε μας λίγο για το νέο σας τραγούδι «Το επόμενο μου δάκρυ»

Είναι ένα τραγούδι σε μουσική του Γιώργου Καραδήμου και στίχους Σταύρου Σταύρου. Το πρωτοπαρουσίασα  στη μουσικοθεατρική παράσταση «Πάρτι  Γενεθλίων» (ένα πρωτότυπο έργο για πιάνο φωνή και ολογράμματα σε δικό μου κείμενο και concept). Όπως και η παράσταση έτσι και το τραγούδι είναι κατά κάποιο τρόπο ένας οδηγός αισιοδοξίας, αφού και τα δύο μιλάνε για την απόφαση να βλέπει κανείς τα θετικά της ζωής. Να σβήνει τα λάθη, να αφήνει πίσω το θυμό και τις πληγές, ελπίζοντας ότι με το βλέμμα πια, στραμμένο στο φως, τα επόμενα δάκρυα θα είναι μόνο από χαρά.

Πώς προέκυψε ο τίτλος του τραγουδιού;

«Το επόμενο μου δάκρυ» ενώ ακούγεται μελαγχολικό τραγούδι, είναι κατά βάθος αισιόδοξο. Όταν το πρωτοάκουσα ένιωσα ότι το είχα γράψει εγώ σε μια εποχή σκοτεινή που είχα ανάγκη από κάτι πιο φωτεινό. «Έχει κάτι απ’ τη χαρά μου που δεν είχε τ’ όνομά μου μέχρι χθες», λέει στο τέλος ο στίχος και μου ακούστηκε λες και ήθελε μέσα από τα σύννεφα να με οδηγήσει προς το φως.

Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σας επιρροές;

Οι καλλιτεχνικές μου επιρροές είναι πολυποίκιλες. Τα μουσικά ακούσματά μου, μπλέκουν τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τους Madrugada, τον Kiwanuka τον Παυλίδη και την Edith Piaf. Ενώ το καλλιτεχνικό μου προφίλ συμπληρώνουν οι θεατρικές μου σπουδές στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, οι σπουδές  θεατρολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα σεμινάρια υποκριτικής κινηματογράφου στο Λος Άντζελες. Νιώθω ότι έχω επηρεαστεί εξίσου από μουσικές, κείμενα και θεατρικά έργα, γι’ αυτό και ισορροπώ μεταξύ υποκριτικής, τραγουδιού και συγγραφής.

Έχετε συνεργαστεί με πολλούς και μεγάλους δημιουργούς. Τι έχετε κρατήσει από αυτές τις συνεργασίες

Έχω κάνει πολλές  συνεργασίες με καταξιωμένους τραγουδιστές που με βοήθησαν να βρω το δικό μου καλλιτεχνικό μονοπάτι και να πατήσω στα πόδια μου. Ξεχωρίζω απ’ όλες τις συνεργασίες την «Όμορφη πόλη». Ήταν μια παράσταση σταθμός για πάρα πολλούς λόγους. Ήταν  μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα και έζησα από κοντά τον Κώστα Καζάκο και μου δόθηκε η ευκαιρία πριν φύγει, να θαυμάσω το τεράστιο ταλέντο του. Μεγάλη χαρά ήταν και ότι προσέγγισα με αυτό τον τρόπο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Συνειδητοποίησα τη δύναμη της τέχνης, το βάρος που έχει ένα τραγούδι, όπως για παράδειγμα το «Είμαστε δυο είμαστε τρεις» που μπορεί να ενώσει και να ξεσηκώσει. Επίσης, έπαιξα σε χώρους που ονειρευόμουν πάντα, όπως στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής.

Τι θα ακούσουμε τη Δευτέρα στο Live σας στη Σφίγγα;

Τη Δευτέρα με αφορμή την παγκόσμια μέρα θεάτρου, έχω στήσει ένα ιδιαίτερο live, με αγαπημένα τραγούδια από το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με εκλεκτή παρέα καλεσμένων, τον Φίλιππο Σοφιανό, τον Αντώνη Λουδάρο και τον Αναστάση Κολοβό. Θα είναι ένα live διαφορετικό με κέφι, συγκίνηση και πολλές εκπλήξεις.

Μελλοντικά σας σχέδια;

Μπαίνω στο στούντιο για να ετοιμάσω νέα τραγούδια. Παράλληλα ολοκληρώνω       το νέο μου θεατρικό έργο και το πρώτο μου μυθιστόρημα.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024