Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιαστής προπονητής: Προφυλακίστηκε ο 44χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων αθλητριών του Τάε Κβον Ντο

Βιαστής προπονητής: Προφυλακίστηκε ο 44χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων αθλητριών του Τάε Κβον Ντο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη μετά και την απολογία του στην ανακρίτρια.

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά το τέλος της απολογίας του ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό σε βάρος αθλητριών του.

Ο κατηγορούμενος έδωσε τις εξηγήσεις του για την ποινική του εμπλοκή στην υπόθεση αλλά όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει τα τρία κινητά του τηλέφωνα υπολογιστές αλλά και laptop και η άρση των δεδομένων και των επικοινωνιών του θα δώσουν επιπλέον στοιχεία.

Πώς έφτασαν στη σύλληψή του προπονητή

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν πέντε αθλήτριες -ενήλικες πλέον- αποφάσισαν να καταγγείλουν την φρίκη που πέρασαν στα χέρια του προπονητή τους την περίοδο που ήταν ανήλικες.

Οι καταγγελίες των κοριτσιών αφορούσαν την περίοδο από το 2009 έως το 2020, ενώ «καμπανάκι» στις Αρχές χτύπησαν οι κατηγορίες ότι η δράση του 44χρονου συνεχιζόταν μέχρι και σήμερα.

«Οι κοπέλες συνειδητοποίησαν ότι αυτό που είχε συμβεί σε κάθε μία από αυτές, είχε συμβεί και σε άλλες κοπέλες και ενδεχομένως και σε άλλες κοπέλες τις οποίες δεν γνώριζαν», δήλωσε ο Αντώνης Πεπελάσης, δικηγόρος των νεαρών κοριτσιών που μίλησαν. Οι ίδιες είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον βιαστή προπονητή όταν εκείνες ήταν μόλις 12 έως και 16 ετών.

Πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 44χρονος προπονητής αφού είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αθλητριών, αλλά και των οικογενειών τους, αξιοποιούσε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη σχολή για να κακοποιεί σεξουαλικά τα κορίτσια.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο προπονητής μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διοργάνωνε στον χώρο του γυμναστηρίου ακόμα και «πιτζάμα» πάρτι, με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και μέσων αποθήκευσης από τη σχολή του 44χρονου, θα εξετάσουν τα αρχεία που περιέχουν ώστε να διαπιστωθεί αν ο συλληφθείς βιντεοσκοπούσε τους σκληρούς βιασμούς.

Είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία

Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει και στο παρελθόν τον 44χρονο προπονητή. Μπορεί να μην είχαν αποκαλυφθεί τότε οι φρικιαστικές πράξεις του, ωστόσο είχε απασχολήσει με ένα σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο του 2020 ο προπονητής ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κρατώντας δύο μαχαίρια, έφτασε στο σπίτι της πρώην συζύγου του στην Ηλιούπολη και την απείλησε, ενώ δεν δίστασε να προκαλέσει σημαντικές φθορές.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού και κρατώντας μια καραμπίνα, απειλούσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Αποκλείεται, είναι δικό μας παιδί

Ο 44χρονος είχε «ταλέντο να κρύβεται στα φανερά», ωστόσο πριν από εφτά χρόνια ο Γιάννης Χιωτάκης, προπονητής Τάε Κβον Ντο και ο ίδιος, είχε προειδοποιήσει τη μία μητέρα για την περίεργη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη της.

«Εχθές με βρήκε μου είπε ότι έχω δίκιο και μου ζήτησε συγγνώμη και ότι νόμιζε ότι είχα κάτι προσωπικό μαζί του», είπε στο MEGA.

«Ήταν πολύ κοινωνικός και είχε ένα χάρισμα να κρύβεται φανερά, δηλαδή δεν κυκλοφορούσε με τις αθλήτριες και τις μαθήτριες κρυφά σε κάποιους απομονωμένους χώρους, κυκλοφορούσε φανερά στους δρόμους της Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία. Δεν γνωρίζω εάν κυκλοφορούσαν ως »ζευγάρι»», σημείωσε ο κ. Χιωτάκης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιάννης Χιωτάκης του απαντούσαν: «Χιωτάκη είσαι περίεργος, τι μας λες, το έχουμε μεγαλώσει, είναι δικό μας παιδί, τι λες τώρα; Μπαίνει μέσα στο σπίτι μας, βγαίνει, τα παιδιά μας, παρέα μας» και έλεγα «εντάξει ό,τι πείτε εσείς».

«Εμένα είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη φιλία μου, ήταν επικοινωνιακός. Μάλιστα, ήταν θύμα του η μία κοπέλα για την οποία είχα προειδοποιήσει τη μητέρα. Με πήρε χθες τηλέφωνο η μητέρα και μου είπε ότι έχω δίκιο και μου ζήτησε συγγνώμη, και ότι νόμιζε ότι είχα κάτι προσωπικό μαζί του. Το έχω πει πάνω από 7 χρόνια στην μητέρα αυτό. Έβλεπα ότι συνεχιζόταν το φαινόμενο, όχι όμως με τις ίδιες κοπέλες».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024