Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: «Οι μπουλντόζες για τα αυθαίρετα πρέπει να μπουν χθες» - «Πόρνη χωρίς νταβατζή δεν υπάρχει»

Μύκονος: «Οι μπουλντόζες για τα αυθαίρετα πρέπει να μπουν χθες» – «Πόρνη χωρίς νταβατζή δεν υπάρχει»

Σύσκεψη των φορέων στη Μύκονο για την αντιμετώπιση της ανομίας - Αγανάκτηση των κατοίκων και αίτημα για μπουλντόζες για τα αυθαίρετα.

Την έντονη αντίθεσή τους με την ανομία στο νησί, που το τελευταίο διάστημα, εντοπίζεται στην αυθαίρετη δόμηση και τις επιθέσεις και απειλές σε αρχαιολόγους, εξέφρασαν κάτοικοι και φορείς της Μυκόνου, σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο νησί.

Το in από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τα πολεοδομικά όργια αλλά και τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε αρχαιολόγος μετά την επίθεση σε βάρος συναδέλφου της.

Τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, όσο και ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, σε δηλώσεις τους νωρίτερα σε δημοσιογράφους, ζήτησαν ενίσχυση της αστυνόμευσης 12 μήνες τον χρόνο καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κουκάς η αυθαίρετη δόμηση ευδοκιμεί τον χειμώνα!

Κατά τη σύσκεψη των φορέων, ο πρόεδρος της Ένωσης καθηγητής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για τη Μύκονο», Δημήτρης Παπαδημητρίου υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εκπαιδευτικών και τόνισε σε έντονο ύφος: «Αν η δημοτική Αρχή θέλει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ζητημάτων (αρχαιολόγοι και αυθαίρετα) θα πρέπει να είναι αρωγός στην κρατική προσπάθεια και οι μπουλντόζες να μπουν να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα, όχι αύριο, χθες».

«Άμεση ανάγκη να βγει ψήφισμα για να επανέλθουν οι αρχαιολόγοι που απομακρύνθηκαν» ανέφερε επίσης ο κ. Παπαδημητρίου.

«Η αστυνομία έχει αναλάβει τον ρόλο του νταβατζή»

«Η αιτία του κακού είναι η διαφθορά. Όχι ο δήμος, οι δημοτικοί άρχοντες και οι πολίτες. Πόρνη χωρίς νταβατζή δεν υπάρχει και τον ρόλο του νταβατζή τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο τον παίζει η αστυνομία. Και ας με μηνύσουν γι’ αυτά που λέω» είπε από την πλευρά της η κυρία Αλεξάνδρα Ντίμου, κάτοικος του νησιού και δικηγόρος.

«Η αστυνομία της Μυκόνου έχει κλείσει τα μάτια σε όλα τα αυθαίρετα, σε όλα τα τροχαία. Εδώ βγήκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είπε με πρωτοφανές θράσος ότι οι πολεοδόμοι θα διώξουν τα αυθαίρετα. Η αστυνομία διώκει το έγκλημα» τόνισε και είπε απευθυνόμενη στους αστυνομικούς: «έρχεστε εδώ για να καλοπεράσετε».

«Αυτό το αίσχος που ζω στο μέρος που η διαφθορά κυριαρχεί, θα το φωνάζω και δεν θα φοβηθώ» κατέληξε η κυρία Ντίμου.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024