Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη: Η αδερφή της 14χρονης είχε εξαφανιστεί για τρεις εβδομάδες

Κύκλωμα μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη: Η αδερφή της 14χρονης είχε εξαφανιστεί για τρεις εβδομάδες

Η 16χρονη αδερφή της 14χρονης... εξαφανίστηκε από τη δομή για τρεις εβδομάδες - Τι απαντά η δομή

Σοκάρει η υπόθεση της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη που διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων και έπεσε θύμα βιασμών. Ήδη στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τους βιασμούς της 14χρονης. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.

Το κινητό της 14χρονης, καθώς και των κατηγορουμένων, βρίσκονται ήδη στο εγκληματικό εργαστήριο και έχουν δώσει στοιχεία στις Αρχές για τη δράση των δύο προφυλακισμένων.

Η 16χρονη αδερφή της 14χρονης… εξαφανίστηκε από τη δομή για τρεις εβδομάδες

Μιλώντας στο MEGA o Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης, ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η 16χρονη αδερφή του κοριτσιού έχει επιστρέψει στη δομή και είναι ασφαλής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η μητέρα των κοριτσιών γνώριζε ότι οι ανήλικες έφευγαν από τη δομή, τονίζοντας πως είχε διαμαρτυρηθεί.

«Η μητέρα το γνώριζε και επανειλημμένως και εγγράφως είχε διατυπώσει τα παράπονα και τις καταγγελίες της για της συνθήκες προστασίας που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν για τα δύο κορίτσια της που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη δομή. Την ενημέρωνε η δομή και το μάθαινε από τα ίδια τα κορίτσια μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο, χάθηκαν τα ίχνη του μεγάλου κοριτσιού για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εκδοθεί Amber Alert και να γίνει αναζήτηση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής», είπε ο δικηγόρος.

Τι υποστήριξε η δομή

Η μητέρα των ανήλικων κοριτσιών, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είχε εκφράσει τα παράπονά της στη δομή. Η δομή από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασκήσει βία για να περιορίσει τα παιδιά.

«Δεν τηρείται το πρωτόκολλο. Δεν υπήρχε φύλαξη και οι καταγγελίες αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη δομή ότι ώρα θέλουν φεύγουν κι ότι ώρα θέλουν επιστρέφουν, πράγμα που καθιστά τα παιδιά ανυπεράσπιστα και τα εκθέτει σε κίνδυνο», συμπλήρωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, προτεραιότητα του οικογενειακού περιβάλλοντος των κοριτσιών είναι να απομακρυνθούν από τη δομή και να μεταφερθούν σε άλλη, η οποία θα παρέχει καλύτερες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024