Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν την άμεση διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν την άμεση διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν και Ερντογάν μίλησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη συμφωνία για τα σιτηρά και τη Συρία.

Την άμεση διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνική επικοινωνίας που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος μετέφερε στον Ρώσο ομόλογό του «τη σημασία που αποδίδει η Τουρκική Δημοκρατία στην άμεση παύση της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων».

Το Κρεμλίνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά την επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία. Τόνισαν «την ανάγκη να συνεχιστεί η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας» και «τον εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας ως μεσολαβητή» αναφέρει το Politico.

Τι είπαν για τη συμφωνία για τα σιτηρά

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πούτιν για τη «θετική του στάση» στην παράταση 120 ημερών που έλαβε η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η οποία επρόκειτο να λήξει στις 18 Μαρτίου.

Η Ουκρανία ευχαρίστησε τον ΟΗΕ και την Τουρκία για τη συμφωνία αυτή, που διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.

«Η συμφωνία για τον διάδρομο για τα σιτηρά επρόκειτο να λήξει σήμερα (σ.σ. 18 Μαρτίου). Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μας με τις δύο πλευρές, εξασφαλίσαμε μια παράταση της συμφωνίας» είχε τονίσει ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Τσανάκαλε της δυτικής Τουρκίας, χωρίς να διευκρινίσει τη διάρκεια της συμφωνηθείσας παράτασης.

Επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου

Μετά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχήθηκε στην Ελλάδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτήν ο πρόεδρος της Τουρκίας, εκτος από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», αναφέρει ο κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει ότι «δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τοσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία, όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024