Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπάλντοκ, η εικόνα …φιλικού και η απουσία σέντερ φορ

Ο Μπάλντοκ, η εικόνα …φιλικού και η απουσία σέντερ φορ

Τι πρέπει να λύσει ο Πογέτ;

Κοιτάς τη δεξιά πτέρυγα της εθνικής ομάδας στο νικηφόρο ματς της πρεμιέρας (προκριματικά Euro 2024) με το Γιβραλτάρ και αντιλαμβάνεσαι πως το σύνολο του Πογέτ έχει …κανονικό μπακ: ο Μπάλντοκ μπορεί να μην είναι ο «φοβερός και τρομερός» ακραίος αμυντικός, σίγουρα όμως κάνει τη δουλειά και ο κόουτς από την Ουρουγουάη που τον ενέταξε στο ρόστερ, τον βάζει μονίμως βασικό.

Στο γκολ του Μασούρα, αυτό που «ξεκλείδωσε» την άμυνα της αδύναμης αντιπάλου, άμεσα η ασίστ στον σκόρερ. Λίγο μετά, στο 36’, άφησε υπέροχα τη μπάλα να κυλήσει και να έρθει ο Πέλκας που όμως την έστειλε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχή ανεβάσματα και δίχως περιττές ενέργειες ή κάτι το εντυπωσιακό που μάλλον ο ηλικίας 30 ετών παίκτης μπορεί να μην το έχει. Ο Μπάλντοκ ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που αποφάσισαν να φορέσουν τη φανέλα μιας εθνικής ομάδας με γνώμονα πόσο μακριά αυτοί μπορεί να φτάσουν. Όπως ο Βλαχοδήμος- μπορούσε να φορέσει τα χρώματα της Γερμανίας, ποιος αμφιβάλλει όμως ότι μόνιμα θα είχε μπροστά του τον Νόιερ ή άλλους «άσους»; Ενώ τώρα, είναι η πρώτη επιλογή του τεχνικού. ‘Η λίγα χρόνια νωρίτερα, μια ανάλογη ιστορία με τον Χολέμπας.

Δεν είχαμε αριστερό μπακ, πολλοί εκλέκτορες επέλεγαν τον Τοροσίδη (!)  για τη θέση και στα 27 του ο δυναμικός μπακ   φόρεσε τη μπλε φανέλα. Και έπαιξε στα τελικά του ευρωπαϊκού το ’12, ενώ  δύο χρόνια μετά ταξίδεψε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τώρα είναι ο Μπάλντοκ με την ελληνίδα γιαγιά! Εχει αγωνιστεί μόνο στην Αγγλία και όχι σε τοπ ομάδες, έμαθε όμως τα βασικά και τη σωστή νοοτροπία. Κοιτά να παίζει για το σύνολο και δευτερευόντως για τον εαυτό του.

Κατά τα λοιπά, η εθνική έκανε περίπατο και ώρες ώρες το ματς θύμιζε φιλικό έτσι που ήταν άδειες οι κερκίδες. Και μάλιστα φιλικό καλοκαιρινής προετοιμασίας με τη μια ομάδα να επιτίθεται και την άλλη να αμύνεται μαζικά, έστω και χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Τι πρέπει να λύσει ο Πογέτ; Το θέμα του γκολ. Ναι, καλό είναι να σκοράρουν οι μέσοι αλλά γιατί όχι και ο σέντερ φορ; Δύο φορές κεφαλιές του Γιακουμάκη πέρασαν άουτ κι ας ήταν σε καλή θέση ο φορ και μετά ο Παυλίδης βρήκε το δοκάρι. Όταν δε μια εθνική ομάδα δεν έχει σημείο αναφοράς (και) έναν επιθετικό της, όλα μοιάζουν δυσκολότερα στην τελική προσπάθεια.

Υ.Γ.

Μια ματιά στο φιλικό της εθνικής Ελπίδων με την Ουγγαρία, πείθει πως οι διοικητικοί της ΕΠΟ έκαναν λάθος. Η φανέλα της «μικρής» εθνικής ομάδας όπως ακριβώς πρέπει να είναι. Οσο για των ανδρών; Οι συζητήσεις, η διαμάχη, οι διαξιφισμοί στα social και με αφορμή το όλο σχέδιο, συνεχίζονται.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024