Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κόουτς Ομπράντοβιτς έδειξε στον Ολυμπιακό τα προσεχώς

Ο κόουτς Ομπράντοβιτς έδειξε στον Ολυμπιακό τα προσεχώς

Ακριβώς για αυτό το δώρο του κόουτς Ομπράντοβιτς και των παικτών του στον Ολυμπιακό είναι μεγάλο και ενδεχομένως να μπορέσουν να το ξετυλίξουν σε λίγο καιρό στα «καυτά» πλέι οφ.

Είναι αλήθεια ότι μεταξύ της ομάδας του Ολυμπιακού και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός παρά τη μεγάλη και χρόνια αντιπαλότητά τους σε τρομερά παιχνίδια που έκριναν τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κερδίσαμε τον πρωτοπόρο της Euroleague. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς. Παίξαμε πολύ καλά είχαμε επιθετικότητα. Τους αφήσαμε να σκοράρουν κάποια εύκολα καλάθια και αυτό ήταν το μοναδικό μας πρόβλημα. Γενικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι, συγχαρητήρια στους παίκτες μου» είπε μετά τον αγώνα ο τεχνικός της Παρτίζαν που όμως είχε εκθειάσει ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό πριν το ματς μιλώντας για μια εκπληκτική ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ (άλλωστε και οι Παπαπέτρου και Λεσόρ τόνισαν ότι «Νικήσαμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη»).

Ακριβώς για αυτό το δώρο του κόουτς Ομπράντοβιτς και των παικτών του στον Ολυμπιακό είναι μεγάλο και ενδεχομένως να μπορέσουν να το ξετυλίξουν σε λίγο καιρό στα «καυτά» πλέι οφ.

Διότι οι Ερυθρόλευκοι πήγαιναν με…σπασμένα φρένα όχι μόνο προς την οκτάδα και το πλεονέκτημα έδρας αλλά ακόμα και την πρωτιά στην κανονική περίοδο κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία (στην ενιαία Ευρωλίγκα) από ελληνικό σύλλογο.

Η ανώμαλη προσγείωση – χωρίς όμως σοβαρό βαθμολογικό κόστος – στην κατάμεστη από 20.000 θεατές «Stark Arena» του Βελιγραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο λίπασμα για τους πρωταθλητές Ελλάδας έτσι ώστε να προλάβουν να ανθίσουν οι καρποί τους μια με μια (ακόμα) πρόκριση σε ένα φάιναλ φορ, κάτι που μόνο δεδομένο δεν είναι για καμμία ομάδα όπως έχει δείξει και το παρελθόν.

Οι παίκτες (και του Ολυμπιακού) είναι άνθρωποι και όχι μηχανές και άλλωστε στην ομάδα του Πειραιά γνώριζαν ότι ακόμα και με 1-2 ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές (ίσως και μια παραπάνω) δεν χάνεται το πλεονέκτημα έδρας ακόμα και να μην έρθει η πρωτιά.

Η «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Παρτίζαν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό έγραψε ιστορία καθώς στην «Stark Arena» βρέθηκαν 20.003 φίλοι της σερβικής ομάδας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή σεζόν και 6η μεγαλύτερη προσέλευση στην ιστορία. Συγκεκριμένα «έσπασαν» το προηγούμενο ρεκόρ των 19.661 θεατών από την 25η αγωνιστική και τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

Μη φανταστείτε όμως ότι για αυτό έχασε ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα που έχει έξι συνεχόμενες νίκες στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό σε μια από τις πιο δυνατές και παραδοσιακές έδρες στην Ευρώπη. Ενώ παράλληλα είχε περάσει και από την – εξίσου θερμή – «Ζαλγκίριο Αρένα».

Κανένα πρόβλημα λοιπόν με τις έδρες. Απλά λίγο η απουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα, λίγο η βαθμολογική άνεση δεν θέλει και πολύ να χαλαρώσει και να ξεστρατίσει το μυαλό.

Τα 15 λάθη (που πρόσφεραν 18 πόντους στην Παρτίζαν) των παικτών του Ολυμπιακού και τα 0/15 τρίποντα μέχρι κάποιο σημείο (με 3/20 τελικά) δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο της καλής άμυνας των αντιπάλων αλλά και της πνευματικής – φυσιολογικής- χαλάρωσης των Ερυθρόλευκων όπως κάνουν και στην Ελλάδα (Περιστέρι, Ρόδος, ΟΑΚΑ τα τρία τελευταία παραδείγματα με νίκες στην τελευταία φάση).

Η επόμενη διαβολοβδομάδα έχει δύο αντιπάλους στα πράσινα (Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός) που η απουσία πίεσης δεδομένου ότι έχουν αποκλειστεί εδώ και καιρό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους. Εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει αυτά τα παιχνίδια θα «κλειδώσει» και το πλεονέκτημα έδρας και σε μεγάλο βαθμό και την πρωτιά.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024