Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Η «δημιουργική ασάφεια» Ανδρουλάκη που άναψε φωτιές και η σιβυλλική απάντηση Βενιζέλου

Εκλογές: Η «δημιουργική ασάφεια» Ανδρουλάκη που άναψε φωτιές και η σιβυλλική απάντηση Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρόταση Ανδρουλάκη και οι αντιδράσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική «θύελλα» ξέσπασε μετά την αποκάλυψη του MEGA για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες, με πρωθυπουργό πολιτικό πρόσωπο που δεν θα είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με φόντο τα σενάρια που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την πρόταση Ανδρουλάκη, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου μίλησαν στο MEGA.

«Προς το παρόν, ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε διευκρινίσεις, λέγοντας ότι δεν πρέπει όποιος επισημαίνει τα αυτονόητα να αντιμετωπίζεται και ως «ενδιαφερόμενος».

Σε δηλώσεις για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη προχώρησε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Ούτε ονοματολογίες αξίζουν αυτή την εποχή και βεβαίως αποπροσανατολίζουν σκοπίμως έτσι την πραγματική πολιτιή συζήτηση, το δια ταύτα για το τι διακυβεύεται πραγματικά σε αυτή τη χώρα», δήλωσε σχετικά.

Συγκρούσεις για την πρόταση Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα, πυρ ομαδόν κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύει η ΝΔ, με κυβερνητικά στελέχη να του καταλογίζουν παλινωδίες και θεσμική ασέβεια.

«Δεν μπορείς να λες ‘ψηφίστε με’, αλλά είναι ‘άγνωστος Χ’ το ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Εμείς επιδιώκουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν θέλει να κυβερνήσει και ουσιαστικά στηρίζει την αφήγηση της ΝΔ, ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η αυτοδυναμία», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης.

Για δηλώσεις προεκλογικού χαρακτήρα εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκη μιλά η Κουμουνδουρου, που επιμένει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα ανοίξει την πόρτα του διαλόγου για τις συνεργασίες.

Οποιαδήποτε ονοματολογία σχεδόν περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία πριν καν εκφραστεί, τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, προσδιορίζοντας τη στρατηγική τού κόμματος στο δρόμο προς τις εκλογές.

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Στον απόηχο των δηλώσεων Ανδρουλάκη και του θορύβου που προκλήθηκε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για πρώτη φορά μετά την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, στο περιθώριο εθιμοτυπικού πρωτοκόλλου στη Βουλή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αντάλλαξαν τυπικές ευχές.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και αντάλλαξαν χειραψία και ευχές. Η συνάντηση ήταν τυπικότατη, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε πολιτικά ψυχρή…

Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη για τις δηλώσεις Βενιζέλου

Την ίδια στιγμή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψαν στο MEGA πως η τοποθέτηση Βενιζέλου δείχνει ότι εάν σε κάτι συμφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι στην στρατηγική που επιλέγει ο αρχηγός του τρίτου κόμματος στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο ΠΑΣΟΚ κρίνουν ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί σωστό πως έχει ανοίξει διάλογος για κυβέρνηση συνεργασίας.

Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευάγγελος Βενιζέλος διατυπώνει δημοσίως τη θέση του για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων σε περιόδους κρίσεων.

«Γιατί πρέπει να εγκλωβιστούμε στο μοντέλο της αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης;», αναρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον περασμένο Νοέμβριο κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στην Πάτρα, υπενθυμίζοντας πως τις μεγάλες αποφάσεις στην Ελλάδα τις έλαβαν κατά κύριο λόγο κυβερνήσεις συνεργασίας.

Εξάλλου, εκείνος έδειξε τον δρόμο το 2012, συμμετέχοντας – μαζί με την ΔΗΜΑΡ αρχικά – στην κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024