Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Τουρκία: Σώθηκε και μετά από ένα μήνα βρήκε και το γάτο της

Σεισμός στην Τουρκία: Σώθηκε και μετά από ένα μήνα βρήκε και το γάτο της

Δεν πίστευε στα μάτια της η Ελίφ όταν είδε ζωντανό τον γάτο της, σχεδόν έναν μήνα μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία κόστισε δεκάδες χιλιάδες ζωές, κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια αλλά γέννησε και ελπίδα με ανθρώπους και ζωάκια να επιβιώνουν για μέρες μετά τον φονικό σεισμό.

Η ιστορία της Ελίφ, είναι από αυτές που φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη και γεμίζουν την ψυχή αισιοδοξία. Η Ελίφ σώθηκε σχεδόν 36 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας και έναν μήνα μετά ξαναβρήκε τον γάτο της, τον Behlul.

Ο γκρι γάτος περιπλανιόταν στα χαλάσματα και οι διασώστες της PETA τον βρήκαν σχεδόν 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του στο Χατάι.

Η αντιπρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, περιγράφει πώς ήταν ο Balhul όταν τον βρήκαν: «Πεινούσε, διψούσε και γύρναγε στα χαλάσματα για εβδομάδες. Μας πήρε καιρό να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του».

Οι εθελοντές της PETA τον μετέφεραν έπειτα σε κτηνιατρική κλινική στα Άδανα, όπου ανακάλυψαν ότι ο χαριτωμένος γκρι γάτος ήταν τσιπαρισμένος και έτσι βρήκαν την Ελίφ.

Η διάσωση της Ελίφ

Η Ελίφ ήταν θαμμένη στα χαλάσματα για 36 ώρες καθώς ο φονικός σεισμός ισοπέδωσε το σπίτι τους. Ο πατέρας και ο θείος της έσκαβαν στα συντρίμμια για ώρες μέχρι να καταφέρουν να τη βρουν. Όταν τα κατάφεραν και η Elif μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια, ο πατέρας της, ο Καντίρ ήλπιζε να βρει ζωντανό και τον Belhul, τον οποίο αποκαλεί «γιο του».

Η συγκινητική επανένωση της Ελίφ και του γάτου της

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό, η PΕΤΑ επικοινώνησε με την οικογένεια για να τους ενημερώσει ότι είχαν βρει ζωντανό τον αγαπημένο τους γάτο.

«Τους καλέσαμε μέσω FaceTime και ήταν πανευτυχείς που είδαν τον Behlul σώο και αβλαβή» λέει η αντιπρόεδρος της ΜΚΟ.

«Αυτή η δουλειά έχει πολλές σκοτεινές και δύσκολες στιγμές και πολλές ιστορίες δεν έχουν αίσιο τέλος, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά στα πρόσωπά τους και το γουργουρητό του Behlul όταν ξαναβρέθηκε με την αγαπημένη του Ελίφ» συγκινεί.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024