Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αγελάδα που γλίτωσε από βέβαιο θάνατο - Η απόδραση, ο αγώνας για ελευθερία και η νέα ζωή του Stewie

Η αγελάδα που γλίτωσε από βέβαιο θάνατο – Η απόδραση, ο αγώνας για ελευθερία και η νέα ζωή του Stewie

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας αγελάδας που το είχε σκάσει ενώ την πήγαιναν σε σφαγείο.

Ήταν για αρκετά λεπτά που μια νεαρή μαύρη αγελάδα έδινε τον αγώνα της για να ξεφύγει από τον βέβαιο θάνατο. Όλα ξεκίνησαν όταν δραπεύτευσε από φορτηγό που τη μετέφερε από φάρμα της Πενσυλβάνια στο Saba Poultry στο Canarsie του Μπρούκλιν. Την οδηγούσαν σε σφαγείο.

Οι υπάλληλοι του σφαγείου προσπάθησαν να την προλάβουν σε μια καταδίωξη που κράτησε αρκετά λεπτά και απαθανατίστηκε από τα κινητά των περαστικών.

Αν και τελικά κατάφεραν να την πιάσουν και να τη μεταφέρουν στο σφαγείο η αγελάδα ήταν τυχερή. Βρήκε τον ήρωά της στο πρόσωπο του Mike Stura, ιδιοκτήτη του καταφυγίου ζώων Skylands και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ζώων.

Η απελευθέρωση της αγελάδας

Ο Stura εξασφάλισε την απελευθέρωση της αγελάδας κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη της φάρμας και τον διευθυντή του Saba Live Poultry. Δεν σχολίασε πώς ακριβώς έκλεισε τη συμφωνία. Κατέστησε όμως σαφές ότι δεν πληρώνει για κανένα ζώο.

«Το να πληρώσω χρήματα θα ήταν αντιπαραγωγικό για τον στόχο μου», είπε στον Guardian ο Stura, ο οποίος είναι vegan. «Δεν θέλουμε να υπάρχουν σφαγεία, οπότε πώς μπορούμε να είμαστε υπέρμαχοι των ζώων και να τα πληρώνουμε ταυτόχρονα;»

Αρχικά, η αγελάδα αναφέρθηκε ως θηλυκή αλλά ο Stura είχε τις αμφιβολίες του. «Την είδα να πηδάει έναν φράχτη σε αυτό το βίντεο και είδα κάτι να κρέμεται από κάτω». Όπως αποδείχθηκε,  τελικά ήταν αρσενικό μοσχάρι που ο Strura ονόμασε Stewie.

Ο Stewie θα ζήσει τη ζωή του στο Skylands, μια επιχείρηση διάσωσης ζώων στο Νιου Τζέρσεϊ. Εκεί περισσότερα από 400 ζώα ζουν μαζί σε 232 στρέμματα βοσκοτόπων.

Οι διάσημοι αποστάτες

Οι επισκέπτες μπορούν να τα επισκεφθούν για μια ημερήσια εκδρομή. Ή ακόμα και να μείνουν στη φάρμα ώστε να συναντήσουν και άλλα ζώα που έχουν υπάρξει διάσημοι αποστάτες. Ένας είναι ο Freddy, επίσης «δραπέτης» από σφαγείο που έγινε πρωτοσέλιδο αφού απόδρασε από κλουβί στο Κουίνς. Αλλά και η Briana που πήδηξε από φορτηγό καθώς περνούσε με ταχύτητα κάτω από τη Route 80 κοντά στο Paterson, του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Stura oδήγησε τρεις ώρες στην Πενσυλβάνια για να πάρει τον Stewie. «Ήμουν εκεί στις 14:00 καθισμένος στο φορτηγό μου σαν χαζός». Περίμενε τον οδηγό του φορτηγού για να παραλάβει τον Stewie. Δεν εμφανίστηκε όμως ποτέ.

Λίγο πριν βγει live στο Facebook για να αφηγηθεί την περιπέτειά του, τού τηλεφώνησε ο οδηγός. Τον ενημέρωσε πως βρισκόταν στο σημείο συνάντησής τους. Ο Stura οδήγησε αμέσως εκεί, πήρε τον Stewie και επέστρεψαν στο Skylands.

Όταν έφτασαν στο αγρόκτημα, ο Stewie μπήκε πρώτα σε μια απομονωμένη περιοχή, όπου και θα περιμένει έναν κτηνίατρο να τον ελέγξει. Μόλις ο κτηνίατρος δώσει ένα οκ, η αγελάδα θα συναντηθεί με τα άλλα ζώα.

«Τα ζώα ξέρουν πότε θα σφαγιαστούν»

Τι κάνει μια αγελάδα να αποφασίσει να τρέξει όμως σε μία περίπτωση όπως του Stewie; Ο Stura λέει πως «πιστεύω ότι τα ζώα ξέρουν πότε θα σφαγιαστούν, αλλά τα περισσότερα είναι τόσο αποσβολωμένα που απλά δεν αντιδρούν. Υπάρχουν μερικά που λένε, «πρέπει να φύγω φίλε, απλά πρέπει να φύγω» και αν δουν μια ευκαιρία για απόδραση, απλώς την κάνουν.

Νομίζω ότι κάποια είναι διαφορετικά από άλλα. Όχι πιο έξυπνα, απλώς έχουν μία πιο μαχητική ανταπόκριση. Και παρατηρώ ότι αυτά που σώζω είναι κάπως πιο ελεύθερα σκεπτόμενα και έχουν κάτι που τους επιτρέπει να τρέχουν αντί να στέκονται εκεί».

Για την περίπτωση του Stewie, ο Stura ελπίζει να ζήσει 20 περίπου χρόνια ακόμα και να πεθάνει σε μεγάλη ηλικία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024