Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή στις 30 Μαρτίου.

Την δική τους εκδοχή, για όσα συνέβησαν το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, αναμένεται να δώσουν οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας, που σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του εφέτη  ανακριτή. Και οι δύο, φέρονται να είχαν φύγει από το πόστο τους πριν την ολοκλήρωση της βάρδιάς τους, το μοιραίο βράδυ και γι’ αυτό τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για  ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία του πως δεν αναχώρησε νωρίτερα από την θέση του, αλλά παρέμεινε σε αυτή και 15 λεπτά παραπάνω. Ο αρχαιότερος σταθμάρχης που ήταν βάρδια εκείνο το απόγευμα, αναμένεται να παραδεχθεί ότι έφυγε νωρίτερα κατά μισή ώρα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να απαντήσει ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα πίσω βαγόνια οι επιβάτες των τρένων – «Και εμείς το ίδιο θα κάναμε» λέει σταθμάρχης

Ο επιθεωρητής

Από την πλευρά του, ο επιθεωρητής κυκλοφορίας που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή στις 30 Μαρτίου. Αναμένεται να υποστηρίξει πως το σκηνικό του δυστυχήματος συνθέτουν μια σειρά από λάθη, μεταξύ των οποίων είναι η εγκατάλειψη των θέσεων από τους δύο σταθμάρχες και η μη τήρηση του ωραρίου τους.

Θα τονίσει ότι ευθύνες φέρει τόσο ο μηχανοδηγός που δεν ενημέρωσε για την είσοδο στη γραμμή καθόδου όσο και ο σταθμάρχης που δεν ανέφερε στο τηλεγράφημά του τη γραμμή στην οποία θα κινείτο η αμαξοστοιχία. Τέλος θα ισχυριστεί ότι δυστύχημα οφείλεται και στην ολιγωρία στην εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται πως ο επιθεωρητής είχε λάβει αναρρωτική άδεια μετά την τραγωδία στα Τέμπη χωρίς να υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση και χωρίς να προσέλθει στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου του Βόλου. Για το περιστατικό αυτό είχαν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr