Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη φυλακή οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη

Στη φυλακή οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη

Μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια πήραν τον δρόμο για τη φυλακή ο πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος που εξέδιδε τη 14χρονη, η οποία φιλοξενούνταν σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 14χρονης – φιλοξενούμενης σε δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.

Για την υπόθεση και συγκεκριμένα για τη διενέργεια γενετήσιων πράξεων με τη 14χρονη, κατηγορείται και ένας τέταρτος άνδρας, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί.

Τον δρόμο τη φυλακή πήραν ο 29χρονος, φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας, ονόματι Ταχίρ και ο πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος είχε καταγγείλει τις συνθήκες της δομής και εν συνεχεία είχε αναιρέσει τα καταγγελλόμενα του, απειλώντας μάλιστα και τους δημοσιογράφους της εκπομπής του MEGA, «Live News».

Ο τρίτος κατηγορούμενος που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους ανέφερε ότι δεν είχε παρευρεθεί σε καμία συνάντηση με τη 14χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τους οι δύο εξ αυτών να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία ερωτική επαφή με την ανήλικη.

Ο 29χρονος ισχυρίστηκε πως ήξερε την κοπέλα και είχαν φιλικές σχέσεις, αλλά δεν την είχε στείλει ποτέ σε άνδρες για χρήματα.

Ο 25χρονος υποστήριξε πως δεν είχε καμία συνάντηση με την κοπέλα και πως απλά τη γνώρισε από τους φίλους του, ενώ ο 24χρονος ανέφερε πως δεν είχε καμία ερωτική επαφή μαζί της. Μάλιστα, είπε πως βρισκόταν σε διαφορετικό βράδυ στο ξενοδοχείο.

«Όλα έγιναν με τη συναίνεσή της», υποστηρίζει ο Ελλάδιος

Ειδικότερα ο πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», Ελλάδιος Σπηρλιώτης, στην απολογία του φέρεται να είπε πως η 14χρονη είχε δηλώσει πως έχει ανάγκη από χρήματα και εκείνος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει.

«Της είχα ζητήσει να μου δείξει και την ταυτότητά της αλλά δεν το έκανε…όλα γίνονταν με τη συναίνεση της ανήλικης, γιατί ήθελε να βγάλει χρήματα και εμείς της είπαμε ότι μπορούμε να τη βοηθήσουμε», είπε συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος.

«Την επόμενη ημέρα μας έπιασαν στο μετρό «Αγία Μαρίνα» όπου είχαμε δώσει ραντεβού με τη 14χρονη για να πάμε Ελευσίνα να αράξουμε», προσέθεσε.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το κύκλωμα των μαστροπών εξέδιδε το 14χρονο κορίτσι έναντι 100 ευρώ, ενώ ήταν πολλές φορές που η μικρή έφευγε από τη δομή και έκανε μέρες να επιστρέψει, χωρίς κανείς να γνωρίζει το πού βρίσκεται, με ποιους είναι και τι κάνει.

Το κορίτσι φαίνεται να έφευγε και να επέστρεφε στη δομή που τη φιλοξενούσε, με αναφορές για τουλάχιστον 50 τέτοια περιστατικά και τις εκτιμήσεις των Αρχών να αναφέρουν ότι ενδέχεται κάθε απουσία της ανήλικης από τη δομή να σηματοδοτεί «ένα ραντεβού κακοποίησης της».

Στο πρόσωπο στο οποίο έχουν εστιάσει οι αστυνομικοί τις έρευνές τους είναι ένας άνδρας ονόματι Ρουσλάν, βουλγαρικής ή γεωργιανής υπηκοότητας, γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να πουλά προστασία σε κακόφημα στέκια στην περιοχή του Μεταξουργείου και εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς φέρεται να οπλοφορεί. Αυτόν εκτιμάται ότι έχουν «δείξει» οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ως τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα, κανονίζει και αποφασίζει.

Τα στοιχεία θα ερευνηθούν από τη δικαστική έρευνα ώστε μεταξύ άλλων να προσδιοριστεί το εύρος της υπόθεσης, ο χρόνος εκκίνησης των πράξεων σε βάρος της ανήλικης αλλά και να εντοπιστούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν.

Η έρευνα των αρχών εκτιμάται ότι θα αποκαλύψει αν η 14χρονη ήταν το μοναδικό κορίτσι που παρασύρθηκε από τον 29χρονο μαστροπό ή αν η υπόθεση αφορά τη δράση μεγάλου κυκλώματος με θύματα ευάλωτα παιδιά.

Η 14χρονη έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων».

Οι καταγγελίες που έκανε και αναίρεσε ο Ελλάδιος για την «Κιβωτό του Κόσμου» και οι απειλές

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ελλάδιος προσέγγισε αυτοβούλως τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής του MEGA, «Live News» και είχε κάνει τρομερές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην Κιβωτό του Κόσμου, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερα να ήταν στη φυλακή.

Ωστόσο, μετά από δύο μήνες ο Ελλάδιος έκανε στροφή 180 μοιρών και έφτασε στο σημείο μέσω του site «EKKLISIA ONLINE» να πει πως χρηματίστηκε για να πει όσα είπε.

«Είχα ανάγκη και το έκανα. Αυτές οι δηλώσεις είναι ψέματα όλες», δήλωσε, ενώ είχε φτάσει σε σημείο να απειλεί δημοσιογράφους και να ζητάει χρήματα.

Τα απειλητικά SMS

«Έχω μεγάλο πρόβλημα. Τσακώθηκα με αυτόν που έμενα. Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε σπίτι. Δεν έχω ούτε να φάω. Ζητάω βοήθεια», ανέφερε ένα από τα μηνύματα του Ελλάδιου στους δημοσιογράφου.

Στη συνέχεια όλο και πιο πιεστικά: «Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα βγω σε άλλη εκπομπή και μην το παίρνεις ότι σε απειλώ. Θα με ακούσεις στην άλλη εκπομπή και τα λέμε».

Ώσπου έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ακόμη και απειλές: «Κι όποιος με ενοχλήσει, έχω μπει και πάλι σε συμμορία. Κι άμα τύχει να συναντηθούμε στον δρόμο… θα τα «πούμε».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024