Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί χρησιμοποιεί προεκλογικά ο Ερντογάν

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί χρησιμοποιεί προεκλογικά ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος επικαλέστηκε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προκειμένου να δείξει την ανάπτυξη του τουρκικού κράτους.

Την πρόοδο της Τουρκίας επί των ημερών του θέλησε να διαφημίσει προεκλογικά ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 14ης Μαΐου.

Μάλιστα, ο «σουλτάνος» χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί για να δείξει την… ανάπτυξη της Τουρκίας.

«Που ήταν η χώρα που φτάσαμε. Δείτε την Αγία Σοφία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το όραμά μας είναι η κόκκινη μηλιά» σημείωσε.

«Όλο αναφέρω που ήταν η χώρα και που φτάσαμε. Εξηγώντας τα όσα κάναμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Εγώ σε κάποιους λέω «Αγία Σοφία», αυτοί καταλαβαίνουν… Όμως όταν λέω «Αγία Σοφία» κάποιοι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Εμείς προχωράμε μαζί με όσους καταλαβαίνουν όταν λέμε «Αγία Σοφία» και όταν λέμε «Καραμπάχ»» υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η «κόκκινη μηλιά» και τα drones

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έχει αναπτύξει η Τουρκία.

«Κάποιες φορές αναφέρομαι στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στο Akinci και σε άλλα μη επανδρωμένα. Ο κόσμος μας καταλαβαίνει αλλά κάποιοι μέχρι στιγμής δεν το καταλαβαίνουν. Αναφέρομαι στην «κόκκινη μηλιά» και δεν το καταλαβαίνουν. Η «κόκκινη μηλιά» είναι ένα όραμα. Το να φτάσεις σε αυτό το όραμα δεν είναι επίτευγμα το οποίο μπορεί να το πετύχει ο οποιασδήποτε» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024