Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Στο Χάρκοβο ο Ζελένσκι μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Μπαχμούτ

Ουκρανία: Στο Χάρκοβο ο Ζελένσκι μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Μπαχμούτ

«Ηρωική Πόλη της Ουκρανίας» αναγράφεται στην πλακέτα που πρόσφερε στον δήμαρχο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κατά την επίσκεψή του στο Χάρκοβο.

«Πόλη ηρώων» αποκάλεσε το Χάρκοβο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εγκωμιάζοντας την αντίσταση των κατοίκων απέναντι στους ρώσους εισβολείς (στη φωτογραφία από Ukrainian Presidential Press Service/via Reuters, επάνω, ο Ζελένσκι φωτογραφίζεται με τραυματισμένο ουκρανό στρατιώτη σε νοσοκομείο του Χαρκόβου).

«Πόλη αληθινών ηρώων»

Κατά την επίσκεψή του στην πόλη, ο πρόεδρος Ζελένσκι απένειμε στον δήμαρχο Ιχόρ Τερέχοφ πλακέτα στην οποία αναγράφεται «Ηρωική Πόλη της Ουκρανίας».

Το Χάρκοβο είναι «πόλη αληθινών ηρώων», τόνισε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. «Χάρη στους κατοίκους της, αυτή η όμορφη πόλη – όπως και άλλες – υπερασπίζεται την ανεξαρτησία μας», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε επίσης νοσοκομεία της δεύτερης πολυπληθέστερης πόλης στην Ουκρανία και απένειμε μετάλλια σε τραυματισμένους στρατιώτες.

Η αντεπίθεση που εξαπέλυσε τον περασμένο Μάιο ο ουκρανικός στρατός στην περιφέρεια του Χαρκόβου απέτρεψε την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο βορειοανατολικό μέτωπο.

Η επίσκεψη Ζελένσκι στο Χάρκοβο ακολούθησε την περιοδεία του στο μέτωπο κοντά στην στρατηγικής σημασίας πόλη Μπαχμούτ.

«Διάχυτη η ελπίδα»

Παρά την καταστροφή και τα δεινά που «είναι οδυνηρό ν’ αντικρίζει κανείς» σε περιοχές του Ντονμπάς, είπε ο ουκρανός πρόεδρος, «είναι διάχυτη η ελπίδα».

«Θα κάνουμε τα πάντα» ώστε ο ουκρανικός στρατός να συνεχίσει την εκστρατεία για την «απελευθέρωση» όλων των περιοχών, «προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα σε όλη τη χώρα μας, από το Ντονέτσκ μέχρι τα σύνορα», είπε ο Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας πως οι κατακτητές θα λάβουν απαντήσεις για τις επιθέσεις τους.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας, τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν από επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της ουκρανικής επικράτειας το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024