Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την Χερσώνα μετά την απελευθέρωσή της

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την Χερσώνα μετά την απελευθέρωσή της

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμιρ Ζελένσκι, επισκέφθηκε την Χερσώνα μετά την απελευθέρωση της από τους Ρώσους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη νότια επαρχία Χερσώνα όπου περιηγήθηκε σε τοπικές υποδομές και υποσχέθηκε να «αποκαταστήσει τα πάντα» μετά τη ρωσική εισβολή.

Η επίσκεψη, σε μια περιοχή όπου η Ουκρανία διεξήγαγε με επιτυχία αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων, ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε μακριά από το Κίεβο αυτή την εβδομάδα.

«Μίλησα με κατοίκους για τις ανάγκες τους»

Χθες Τετάρτη επισκέφθηκε στρατεύματα κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ στην πρώτη γραμμή του μετώπου. «Μίλησα με κατοίκους για θέματα που αντιμετωπίζουν τώρα και τις ανάγκες τους», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram κάτω από πλάνα της επίσκεψής του στην επαρχία Χερσώνα.

«Θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, θα ανοικοδομήσουμε τα πάντα. Ακριβώς όπως σε κάθε πόλη και χωριό που υπέφερε λόγω της κατοχικής δύναμης»

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πλήρη αποκατάσταση του ενεργειακού τομέα»

Η ουκρανική αντεπίθεση πέρυσι έδιωξε τα ρωσικά στρατεύματα από την περιφερειακή πρωτεύουσα Χερσώνα έπειτα από μήνες κατοχής. Εργάτες στην περιοχή εργάζονται τώρα πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη αποκατάσταση και προστασία του ενεργειακού μας τομέα!» έγραψε ο Ζελένσκι σε ξεχωριστή ανάρτηση που τον δείχνει να επιθεωρεί ενεργειακή υποδομή. «Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι εργάζονται για αυτό και για την επιστροφή του ηλεκτρικού στον λαό μας!», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024