Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαχμούτ: Πέφτει ο ρυθμός της ρωσικής επίθεσης

Μπαχμούτ: Πέφτει ο ρυθμός της ρωσικής επίθεσης

Ο ουκρανικός στρατός υπολογίζει στην κούραση των ρωσικών δυνάμεων προκειμένου να νικήσουν στην Μπαχμούτ.

Η Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως υπολογίζει «πολύ σύντομα να επωφεληθεί» από τη ρωσική κούραση στο Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στο ανατολικό τμήμα της χώρας και εκεί όπου οι ρωσικές δυνάμεις, με τον παραστρατιωτικό όμιλο Βάγκνερ στην πρώτη γραμμή, υπέστησαν σημαντικές απώλειες.

«Ο επιτιθέμενος δεν χάνει τις ελπίδες του ότι θα καταλάβει το Μπαχμούτ με κάθε τίμημα, παρά τις απώλειες σε άνδρες και υλικό», δήλωσε στο Telegram ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι.

«Χάνουν σημαντική ισχύ και εξαντλούνται»

Τα ρωσικά στρατεύματα που κινητοποιήθηκαν μαζικά στο Μπαχμούτ και γύρω από αυτό «χάνουν σημαντική ισχύ και εξαντλούνται», είπε. «Πολύ σύντομα, θα επωφεληθούμε από αυτή την ευκαιρία, όπως το είχαμε κάνει άλλοτε κοντά στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, στην Μπαλακέγια και στο Κουπιάνσκ», είπε, παραθέτοντας προηγούμενες ουκρανικές στρατιωτικές νίκες. Ο στρατηγός Σίρσκι έπλεξε γι΄άλλη μια φορά το εγκώμιο «του υπεράνθρωπου θάρρους και της υπεράνθρωπης γενναιότητας» των Ουκρανών στρατιωτικών απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες αυτή τη ζώνη έντονων μαχών, όπου εμφανίστηκε «στην πρώτη γραμμή» στο πλάι των Ουκρανών στρατιωτικών. Ο ρωσικός στρατός, από κοινού με τον παραστρατιωτικό όμιλο Βάγκνερ, έχει περικυκλώσει το Μπαχμούτ από βόρεια, ανατολικά και νότια, περιπλέκοντας τον ανεφοδιασμό των στρατιωτών του Κιέβου.

Η Μόσχα θέλει την νίκη στην Μπαχμούτ

Όμως αυτοί αντιστέκονται, με τίμημα βαριές απώλειες επίσης στην ουκρανική πλευρά, μια στρατηγική της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου που αποσκοπεί σε έναν πόλεμο φθοράς, εξαντλώντας τους Ρώσους, πριν από μια ουκρανική αντεπίθεση που αναμένεται προσεχώς.

Αν και η στρατηγική σημασία του ίδιου του Μπαχμούτ αμφισβητείται από τους ειδικούς, η Μόσχα θα ήθελε να ανακοινώσει μια στρατιωτική νίκη, έπειτα από πολλές ταπεινωτικές ήττες το περασμένο καλοκαίρι και το φθινόπωρο που ώθησαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες εφέδρους, και κατάδικους από τις φυλακές, και στη συνέχεια να διορίσει νέο διοικητή των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Η πόλη Μπαχμούτ, που είχε 70.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, είναι σήμερα πλήρως κατεστραμμένη και σχεδόν εντελώς άδεια από τον άμαχο πληθυσμό της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η διάθεσή μας επηρεάζει τον σκύλο μας;

Ο σκύλος κατανοεί απόλυτα τα συναισθήματα μας. Πώς μπορεί να είναι τόσο καλός στην «ανάγνωση» της συναισθηματικής μας κατάστασης; Και κατά πόσο επηρεάζεται;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024