Η νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις Παππά περί «δικαιοσύνης και αλήθειας» για την τραγωδία των Τεμπών, με τη ΝΔ να του απαντά πως, μετά την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο, καλύτερα να... αποφεύγει να μιλάει για δικαιοσύνη.

Η αναφορά του τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, πως «ο κ. Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της τραγωδίας» των Τεμπών και, κυρίως, πως «αλήθεια και δικαιοσύνη μπορεί να υπάρξει μόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», προκάλεσε την άμεση όσο και ειρωνική αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Πριν ο κ. Παππάς μιλήσει για δικαιοσύνη, πρέπει πρώτα να δεχθεί την ομόφωνη απόφασή της, που τον καταδικάζει για παράβαση καθήκοντος», σχολίασε σκωπτικά η Πειραιώς.

Παππάς: «Ο Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της τραγωδίας»

Ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «κάθε μέρα που περνά, νέες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν πως στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών».

Όπως ανέφερε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν φθάνει που όρισε πρόεδρο του ΟΣΕ τον κ. Τερεζάκη, τον άνθρωπο δηλαδή που ήταν εξωτερικός σύμβουλος του ΟΣΕ για θέματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, τώρα αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πυργίδης, που τοποθέτησε στην Επιτροπή συγκάλυψης, μετά την παραίτηση Ζηλιασκόπουλου,  είχε στο παρελθόν συμβάσεις παροχής συμβουλών στον ΟΣΕ».

«Δηλαδή, ο ελεγκτής πληρωνόταν από τον ελεγχόμενο», σημείωσε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως «τα ασυμβίβαστα είναι προκλητικά».

Για να καταλήγει πως «ο κ. Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της τραγωδίας», ενώ «αλήθεια και δικαιοσύνη μπορεί να υπάρξει μόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr