Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα μαστροπείας: Την ευθύνη στη 14χρονη ρίχνουν οι συλληφθέντες - Πώς την προσέγγιζαν

Κύκλωμα μαστροπείας: Την ευθύνη στη 14χρονη ρίχνουν οι συλληφθέντες – Πώς την προσέγγιζαν

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι τρεις συλληφθέντες ανήκουν σε κύκλωμα μαστροπείας που παρασύρει παιδιά.

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δυσώδη υπόθεση στη Νέα Σμύρνη με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι οι τρεις συλληφθέντες ανήκουν σε κύκλωμα μαστροπείας.

Η 14χρονη, αν και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όπως είναι φυσικό, έχει αρχίσει να δίνει πληροφορίες για τα όσα περνούσε στα χέρια των μαστροπών, με τους ίδιους να κατηγορούν… το παιδί για ό,τι συνέβη.

Παρουσία παιδοψυχολόγου

Το 14χρονο κορίτσι έδωσε την πρώτη κατάθεσή της στη νέα δομή προστασίας ανηλίκων, «Σπίτι του Παιδιού» στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία παιδοψυχολόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι επιβεβαίωσε ότι την περασμένη Κυριακή πήγε σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο με έναν άνδρα με καταγωγή από την Γεωργία, ηλικίας 30 ετών.

Ο 30χρονος αναζητείται από τις Αρχές, ενώ ο ίδιος είχε έρθει σε επαφή με το κορίτσι μέσω του 29χρονου μαστροπού που είναι γνωστός ως Ταχίρ. Αυτός ήταν που είχε πλησιάσει το κορίτσι μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και την οδήγησε σε συναντήσεις με επίδοξους βιαστές έναντι 100 ευρώ τη φορά.

Τα «ρίχνουν» στο κορίτσι οι μαστροποί

«Μας είχε πει ότι είναι 17 χρονών. Με τη θέλησή της γινόντουσαν όλα», είπαν στις καταθέσεις τους οι μαστροποί, προκαλώντας οργή. Ο 29χρονος Ταχίρ (αρχικά Τ.Χ.) ήταν ο μαστροπός. Ο ίδιος είναι παντρεμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Έμενε στη Νίκαια και, μάλιστα, τραβούσε βίντεο με την ανήλικη.

Ο Δ.Κ. ήταν παρών στο ραντεβού με το κορίτσι. Είναι 25 ετών και πατέρας 2 παιδιών, ενώ διαμένει στη Μαγούλα. Αρκετές είναι οι φωτογραφίες του δίπλα σε περιπολικά και σε…. 50ευρα.

«Μίλησα και με το παιδί. Δεν νομίζω ότι ο γιος μου είναι βιαστής», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o πατέρας του Δ.Κ., δικαιολογώντας τον.

«Μόνο αηδία μου προκαλεί»

Από την άλλη, ο Ελλάδιος Σπηρλιώτης , 24 ετών, τραβούσε βίντεο την ασέλγεια σε βάρος της 14χρονης. Αυτός είναι πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» και πρόκειται για αυτόν που παρέδωσε στις Αρχές επτά βίντεο από όσα φρικιαστικά βίωνε το 14χρονο κορίτσι.

Συγγενής του Σπηρλιώτη τον κατηγόρησε, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ότι «είναι ένα παράσιτο, ζει εις βάρος άλλων».

«Έχει κάνει φυλακή τέσσερα χρόνια για ληστείες κλοπές εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς. Κανένας από την οικογένεια δεν θέλει να έχει επαφή μαζί του εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα δημιουργούσε προβλήματα. Θα έπρεπε να ντρέπεται γι’ αυτό που έκανε! Να μείνει στη φυλακή. Έχει αδερφές, έχει ανιψιές σε τέτοια ηλικία. Πήγε σε ένα κοριτσάκι να το εκμεταλλευτεί. Μόνο αηδία μου προκαλεί αυτός ο άνθρωπος», δηλώνει στο Star.

Οι τρεις συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον της 31ης ανακρίτριας στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 24/3.

Ο κρίσιμος ρόλος της κοινωνικής λειτουργού

Στις αρχές έχει καταθέσει και η κοινωνική λειτουργός, η οποία έπαιξε ρόλο στην αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης στη Νέα Σμύρνη.

«Σε αυτήν την περίπτωση αυτός που μας βοήθησε να φτάσουμε στους δράστες ήταν όντως μία κοινωνική λειτουργός στους οποίους εκμυστηρεύτηκε το παιδί όσο και μία άλλη κοπέλα ότι όντως απομακρύνεται κάποια βράδια από τη δομή και συναντιέται με κάποιους άγνωστους άνδρες ενήλικες», τόνισε η Κατερίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ.

Για κατάθεση θα κληθούν και η 16χρονη αδερφή του κοριτσιού, όπως και μία φίλη της 14χρονης από το ίδρυμα που φαίνεται ότι γνώριζαν όσα της συνέβαιναν.

Πώς προσέγγιζαν τη 14χρονη

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του MEGA, οι τρεις συλληφθέντες, αλλά και ο τέταρτος άνδρας που αναζητείται από τις Αρχές προσέγγιζαν τη 14χρονη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Στα κινητά των συλληφθέντων υπάρχουν ανατριχιαστικά βίντεο αφού βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς. Οι Αρχές θα ελέγξουν εξονυχιστικά το κινητό του παιδιού για να βρουν ακόμη περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.


Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Οκτώβριο είχαν εκδοθεί τέσσερα Missing Alert για την 14χρονη από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ένα για την 16χρονη αδερφή της.

«Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι έχουν γίνει τουλάχιστον 10 Missing Alert για εξαφάνιση παιδιού το οποίο δεν επέτρεψε το βράδυ. Άρα οι υπηρεσίες σωστά μετρούσαν και ειδοποιούσαν αστυνομία και εισαγγελία», δήλωσε ο Πολύδωρος Συρίγος, αντιδήμαρχος παιδείας Νέας Σμύρνης.

Τέλος, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, ενώ εξετάζεται εάν θα δοθούν και τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα αφού υπάρχει ο φόβος ότι έκαναν τα ίδια και σε άλλα ανήλικα παιδιά.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024