Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα μαστροπείας: «Είχε ενεργοποιηθεί πολλές φορές missing alert για παιδιά από τη Δομή στη Νέα Σμύρνη»

Κύκλωμα μαστροπείας: «Είχε ενεργοποιηθεί πολλές φορές missing alert για παιδιά από τη Δομή στη Νέα Σμύρνη»

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν σπάνιο οι εξαφανίσεις παιδιών από το ίδρυμα όπου διέμενε η 14χρονη που έπεσε θύμα βιασμού από κύκλωμα μαστροπείας.

Ανατριχίλα προκαλεί η υπόθεση βιασμού της 14χρονης που διέμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για μία ανοιχτή δομή φιλοξενίας, που σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να μπαινοβγαίνουν, όμως προκαλεί εντύπωση ότι εκδίδονταν αρκετά συχνά missing alerts για εξαφανίσεις παιδιών, κάτι που επιβεβαίωσε, με δήλωσή του στην ΕΡΤ και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης.

«Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι τουλάχιστον δέκα φορές το χρόνο, τα τελευταία τρία χρόνια, είχε ενεργοποιηθεί Missing alert με δημοσιοποίηση παιδιού από τη δομή που δεν επέστρεψε το βράδυ. Άρα οι υπηρεσίες εδώ σωστά έκαναν και ειδοποιούσαν την εισαγγελία και την αστυνομία για την απουσία κάποιου παιδιού, το οποίο προφανώς επέστρεφε την επόμενη μέρα» λέει χαρακτηριστικά ο Πολύδωρος Συρίγος.

Το ίδιο ανέφερε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 νωρίτερα και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Η συγκεκριμένη δομή, πολύ συχνά αντιμετωπίζει εξαφανίσεις, κάθε φορά ενημερώνει την αστυνομία και την εισαγγελία και πράττονται τα δέοντα. Είναι μία δομή με πολύ δύσκολες περιπτώσεις, που μπορεί να μην φτάνει ένας μήνας, δύο μήνες, μπορεί να χρειάζονται και χρόνια, ώστε να βοηθήσει τα κορίτσια να σταθούν στα πόδια τους. Δεν υπάρχει μαγική λύση. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Είναι κορίτσια που έχουν περάσει πάρα πολύ δύσκολα, προσπαθεί να τα στηρίξει τα παιδιά αλλά δεν είναι το πρώτο κορίτσι που φεύγει από τη δομή» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου.

Τα ραντεβού της φρίκης – Η πρώτη κατάθεση της 14χρονης

Η 14χρονη που έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, χθες το βράδυ, στις Αρχές από τη δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης «Το σπίτι του παιδιού», στο Παλαιό Φάληρο και όχι στο ίδρυμα της Νέας Σμύρνης, όπου διέμενε μαζί με την 16χρονη αδελφή της, ήταν «σφιγμένη» και λιγομίλητη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίστηκε με τον «Ταχίρ» μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και στη συνέχεια ξεκίνησαν να συναντώνται. Οι Αρχές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκτιμούν ότι η ανήλικη, που είναι ακόμα φοβισμένη, θα πει περισσότερα στη συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έπειθαν το κορίτσι να εγκαταλείψει τη δομή και την οδηγούσαν σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου και σε σπίτια στην Ελευσίνα με αντίτιμο το ποσό των 100 ευρώ, για ροζ ραντεβού.

Βίντεο και μηνύματα καίνε τους μαστροπούς

Όπως φαίνεται οι παιδοβιαστές, βιντεοσκοπούνταν κιόλας τις αρρωστημένες πράξεις τους.

Συγκεκριμένα στο κινητό του ενός εκ των τριών ανδρών έχουν βρεθεί βίντεο με την 14χρονη είτε σε προκλητικές πόζες, είτε σε πράξεις ερωτικού περιεχομένου με το τέταρτο άτομο που διαφεύγει της σύλληψης. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται τα κινητά και των τριών συλληφθέντων για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Τα κινητά τους, βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω εξέταση. Συνολικά βρέθηκαν επτά βίντεο αλλά και συνομιλίες που αφορούσαν στην ανήλικη λίγο πριν τη συναντήσουν. Η υπόθεση ουσιαστικά αποκαλύφθηκε χάρη στην κοινωνική λειτουργό της δομής η οποία άντλησε πληροφορίες για την 14χρονη από άλλα κορίτσια της δομής και την αδελφή της κοπέλας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024