Από τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεκίνησαν τα δρομολόγια των τρένων, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία των Τεμπών, τα τρένα μπήκαν ξανά στις ράγες, προκειμένου να ξεκινήσουν δρομολόγια.

Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου γίνεται με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με μειωμένα δρομολόγια και όρια ταχύτητας, την ώρα που οι πολίτες δηλώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα τραγικά γεγονότα της 28ης Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξαναμπήκαν στις ράγες ο προαστιακός και τα τρένα – Έναρξη μετ’ εμποδίων

Οι εγγυήσεις ασφαλείας

Η γραμμή του προαστιακού ξεκίνησε έπειτα από 22 ημέρες, με μειωμένα δρομολόγια και χαμηλότερες ταχύτητες, με το μέγιστο όριο ταχύτητας να είναι πλέον στα 80 χλμ/ώρα.

Παράλληλα, ισχύουν κανονικά τα προβλεπόμενα μέτρα για την κίνηση των τρένων, όπως έχουν έχουν τεθεί από το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων. Συγκεκριμένα προβλέπονται δύο μηχανοδηγοί μέσα σε κάθε αμαξοστοιχία και ένας συνοδός, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν παράλληλα δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό.

Σε λειτουργία τέθηκε η γραμμή του προαστιακού από τον Πειραιά προς το Αεροδρόμιο, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια από το Αεροδρόμιο προς το Κιάτο.

Στα πίσω βαγόνια ο κόσμος

Μουδιασμένος ήταν ο κόσμος που βρέθηκε την πρώτη μέρα στα βαγόνια των τρένων, με την πλειοψηφία να επιλέγει να επιβιβαστεί στα πίσω βαγόνια.

«Είναι κακό στη χώρα μας που πρέπει να φτιάχνονται τα πράγματα όταν γίνονται τραγωδίες» δήλωσε στην ΕΡΤ μια νεαρή κοπέλα, συμπληρώνοντας ότι νιώθει ανασφάλεια σε σχέση με το παρελθόν.

«Ήταν τραγικό και δεν θα ξεχαστεί εύκολα» συμπλήρωσε η κοπέλα μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των επιβατών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr