Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για τη διάσωση της First Republic Bank και με κρατική στήριξη

Bloomberg: Υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για τη διάσωση της First Republic Bank και με κρατική στήριξη

Εξετάζεται μεταξύ άλλων η πιθανότητα το κράτος ν’ απαλλάξει τη First Republic Bank, οι μετοχές της οποίας κατέγραφαν πτώση σχεδόν 18%, από πόρους που βαραίνουν στο ενεργητικό της.

Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών της Γουόλ Στριτ και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξει επέμβαση στη First Republic Bank, εξερευνούν πιθανότητες να προσφερθεί κρατική στήριξη για να ενθαρρυνθεί το κλείσιμο συμφωνίας, μετέδωσε χθες Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Mike Segar).

Οι επιλογές

Μεταξύ άλλων επιλογών που εξετάζονται είναι η πιθανότητα το κράτος ν’ απαλλάξει τη First Republic Bank από πόρους που βαραίνουν στο ενεργητικό της, κατά το δημοσίευμα.

Αλλες ιδέες υπό συζήτηση είναι η χορήγηση εγγυήσεων, η χαλαρότερη εφαρμογή κανόνων για την κεφαλαιοποίηση, και η χαλαρότερη εφαρμογή των ορίων για τους μετόχους, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η τράπεζα.

Η First Republic Bank, οι μετοχές της οποίας κατέγραφαν πτώση σχεδόν 18% σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Εχει καταλαγιάσει»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε εκτιμήσει την περασμένη Παρασκευή ότι η τραπεζική κρίση μετά την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και της Signature Bank έχει καταλαγιάσει, θέλοντας να καθησυχάσει επενδυτές και καταθέτες ότι το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές.

Προέτρεψε, επίσης, το Κογκρέσο να δώσει στις ρυθμιστικές αρχές μεγαλύτερες εξουσίες όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, όπως να έχουν τη δυνατότητα επιβολής υψηλότερων προστίμων, ν’ ανακτούν κεφάλαια και να αποκλείουν από τον κλάδο στελέχη χρεοκοπημένων τραπεζών.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024