Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στην δημιουργία μηχανισμού για τα εγκλήματα πολέμου.

«Τη διασφάλιση πλήρους λογοδοσίας για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία» θα επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα από τα βασικά θέματα θα είναι η Ουκρανία, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εκφράζουν τη στήριξή τους στην εμπόλεμη χώρα για ακόμη μια φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκρηξη στην Κριμαία κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους

Τι αναφέρει το προσχέδιο των συμπερασμάτων

Στο προσχέδιο συμπερασμάτων τονίζεται η προσήλωση «στη διασφάλιση πλήρους λογοδοσίας για τα εγκλήματα πολέμου και τα άλλα σοβαρότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε σχέση με τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων μέσω της δημιουργίας κατάλληλου μηχανισμού για τη δίωξη του εγκλήματος επίθεσης».

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρχει αναφορά στο γεγονός ότι η ΕΕ και τα κράτη-μέλη «εντείνουν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν στην κάλυψη των πιεστικών στρατιωτικών και αμυντικών αναγκών της Ουκρανίας», αλλά και καταδίκη της υποστήριξης της Μόσχας από το Ιράν και την Λευκορωσία.

Όσον αφορά στην οικονομία, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών αναμένεται να εστιάσουν στη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ «ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την παραγωγικότητά της, στοχεύοντας σε οικονομικά προσιτή ενέργεια, μειώνοντας τις στρατηγικές εξαρτήσεις, επενδύοντας στις δεξιότητες του μέλλοντος και καθιστώντας την οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική της βάση κατάλληλη για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr