Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Αποκάλυψη - Το πρόστιμο 1,3 εκατομ. που έγινε… αποζημίωση 2,7 εκατομ. στην «Κοινοπραξία Τομή Α.Β.Ε.Τ.Ε – Alstom»

Τέμπη: Αποκάλυψη – Το πρόστιμο 1,3 εκατομ. που έγινε… αποζημίωση 2,7 εκατομ. στην «Κοινοπραξία Τομή Α.Β.Ε.Τ.Ε – Alstom»

Τι δείχνουν έγγραφα ντοκουμέντα.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως μετά την τραγωδία στα Τέμπη για τα προβλήματα και τις παραλείψεις σε ολόκληρο το δίκτυο των σιδηρόδρομων και με ενέργειες που προκαλούν εντύπωση όπως πρόστιμο στην εταιρεία που θα εγκαθιστούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης να μετατρέπεται σε αποζημίωση.

Συγκεκριμένα είχε επιβληθεί 1.300.000 ευρώ πρόστιμο από το υπουργείο Μεταφορών υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή στην α «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε – ALSTOM TRANSPORT S.A» για ένα σύστημα τηλεδιοικήσης το οποίο ήταν να εγκατασταθεί αλλά τελικά από λάθη και υπαιτιότητα της εταιρείας δεν τοποθετήθηκε ποτέ.

Η εταιρεία παρότι είχε κάνει λάθη σε 70 σημεία του δικτύου με μη πιστοποιημένο σύστημα ζήτησε αποζημιώσεις, τις οποίες και τελικά απέσπασε με υπουργική απόφαση του ίδιου του κυρίου Καραμανλή, συνολικού ύψους 2.767.782,93 ευρώ.

Τι αναφέρουν τα έγγραφα

Στις νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Νίκος Φιλιππίδης και το «LIVE NEWS» για το MEGA η εταιρεία είχε αρχίσει να κατασκευάζει το έργο για ένα σύστημα τηλεδιοίκησης από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα και ένα άλλο από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, ωστόσο στην πορεία διαπίστωσαν ότι τα δύο συστήματα δεν επικοινωνούσαν.

Έτσι το 2021 επιβλήθηκε πρόστιμο 1,3 εκ. ευρώ γιατί η μία από τις δύο εταιρείες της κοινοπραξίας τοποθετούσε διαφορετικό και μη πιστοποιημένο σύστημα σε αντίθεση με την άλλη, η οποία τοποθετούσε το πιστοποιημένο και το αποτέλεσμα είναι να μην επικοινωνούν μεταξύ τους τα δύο συστήματα.

Έτσι, υποχρεώθηκαν να το ξηλώσουν και να αρχίσουν από την αρχή για να βάλουν το σωστό το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συνέχεια η εταιρεία αρχίζει και επικαλείται πως επειδή τόσα χρόνια δεν δουλεύει και για να αναστηθεί η σύμβαση η οποία είχε υπογραφεί το 2014, κάνει μία σειρά από ενστάσεις, ζητώντας αποζημιώσεις και ποσά για να ξεκινήσει ξανά το έργο, λόγω υποπαραγωγικότητας και για αντικαταστάσεις 70 αλλαγών τροχιάς από Αθήνα έως τη Λάρισα που αφορούν όσα τοποθετούσαν λάθος, δηλαδή ήταν παλιός μη πιστοποιημένος εξοπλισμός.

Τι αναφέρει η υπουργική απόφαση

Στην υπουργική απόφαση που εξέδωσε στις 12/1/2021 ο κ. Καραμανλής με θέμα «επί επτά ενστάσεων της αναδόχου κοινοπραξίας, με την επωνυμία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε – ALSTOM TRANSPORT S.A», που αφορούν αιτήματά θετικών ζημιών λόγω υποπαραγωγικότητας, για το έργο: «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης 70 Αλλαγών Τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας», η εταιρεία ζητά το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 2.767.782,93 ευρώ.

Δηλαδή η εταιρεία ζήτησε αποζημίωση για τα λάθη που έκανε σε 70 σημεία του δικτύου και για τα οποία έφαγε πρόστιμο.

Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο, το οποίο είναι απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, οι επτά ενστάσεις έγιναν δεκτές, και κατέληξαν σε αποζημίωση 2.767.782,93 ευρώ.

«Και με τον συνυπολογισμό των γενικών εξόδων της ενιστάμενης αναδόχου κοινοπραξίας για το σύνολο των άνω εξεταζομένων χρονικών περιόδων από 01-02-2019 έως 31-03-2020, το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 2.767.782,93 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024