Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σούζαν Μαρί Σεβάκη: Την απήγαγε ο πατριός της, εξαναγκάστηκε να τον παντρευτεί και μετά βρέθηκε νεκρή

Σούζαν Μαρί Σεβάκη: Την απήγαγε ο πατριός της, εξαναγκάστηκε να τον παντρευτεί και μετά βρέθηκε νεκρή

Η Σούζαν Μαρί Σεβάκη απήχθη από τον πατριό της στην ηλικία των 4 ετών. Στα 21 της βρέθηκε νεκρή.

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 1990, όταν δύο άνδρες βρήκαν νεκρή στην άκρη του δρόμου μια νεαρή γυναίκα. Η Σούζαν Μαρί Σεβάκη είχε χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί από αυτοκίνητο.

Η ιστορία ζωής της τραγικής κοπέλας μόλις είχε αρχίσει να ξετυλίγεται. Και δεν ήταν καθόλου ευχάριστη.

Το θύμα αναγνωρίστηκε ως Τόνια Ντον Χιουζ και πέντε μέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Αυτό όμως, δεν ήταν το πραγματικό της όνομα.

Μόλις το 2014 ανακαλύφθηκε η πραγματική της ταυτότητα. Αποδείχθηκε ότι η «Τόνια Ντον Χιουζ» ήταν στην πραγματικότητα η Σούζαν Μαρί Σεβάκη, μια γυναίκα που την είχε απαγάγει ο πατριός της σχεδόν 40 χρόνια νωρίτερα.

Ποια ήταν η Τόνια Ντον Χιούζ;

Το ατύχημα της γυναίκας έφερε στο προσκήνιο μια τραγική ιστορία κακοποίησης και όχι μόνο. Η αστυνομία ανακάλυψε μετά από χρόνιες έρευνες πως η Τόνια Ντον Χιούζ είχε αναγκαστεί να αλλάξει τουλάχιστον τρεις φορές όνομα κατά την διάρκεια της ζωής της.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Σούζαν Μαρί Σεβάκη αλλά αυτό θα γινόταν γνωστό μόλις το 2014. Εικοσιτέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό της.

Το 1974, η μητέρα της παντρεύτηκε τον Φράνκλιν Ντελάνο Φλόιντ και ένα χρόνο αργότερα η αστυνομία την συνέλαβε για έκδοση ακάλυπτης επιταγής. Εξέτισε 30 ημέρες στη φυλακή, και όταν αποφυλακίστηκε, δεν βρήκε ούτε εκείνον ούτε τα τέσσερα παιδιά της στο σπίτι.

Κατάφερε και βρήκε δύο από τις κόρες της σε ανάδοχες οικογένειες, αλλά η Σούζαν (που ήταν μόλις 4 ετών) και ο γιος της είχαν εξαφανιστεί. Αργότερα, έμαθε ότι ο μικρός είχε υιοθετηθεί από άλλη οικογένεια. Μόλις το 2019, ένας άνδρας αναγνώρισε τον εαυτό του ως το αγνοούμενο παιδί και το 2020 οι εξετάσεις DNA το επιβεβαίωσαν.

Ο Φλόιντ μεγάλωσε τη Σούζαν ως κόρη του και την έγραψε σε σχολείο με το ψεύτικο όνομα «Σάρον Μάρσαλ». Εκείνη ήταν τόσο καλή μαθήτρια που παρά την δύσκολη οικογενειακή της ζωή, κατάφερε να κερδίσει μια πλήρη υποτροφία αεροδιαστημικής μηχανικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια.

Ωστόσο, ο Φλόιντ την εμπόδισε να κυνηγήσει τα όνειρά της, μόλις εκείνη έμεινε έγκυος. Την μετέφερε με τη βία στην Φλόριντα, άλλαξε και πάλι το όνομά της, την ανάγκασε να δουλεύει ως στριπτιζέζ και την παντρεύτηκε.

Τέσσερα χρόνια μετά βρέθηκε νεκρή.

Η αρχή της εξιχνίασης του εγκλήματος

Στην αρχή, η αστυνομία πίστευε πως ήταν ατύχημα, αλλά όταν ανακάλυψαν ένα αμβλύ τραύμα στο κεφάλι της, άρχισαν να πιστεύουν πως κάτι άλλο συμβαίνει.

Παρά το γεγονός πως ο Φλόιντ πήγε αμέσως στο νοσοκομείο, η αστυνομία διαπίστωσε πως η άτυχη κοπέλα έμενε σε ένα μοτέλ με τον γιο της με σκοπό να τον αφήσει και να φύγει.

Έτσι, ξεκίνησαν να ψάχνουν εάν ο Φλόιντ ήταν εκείνος που την σκότωσε. Η αστυνομία όμως, δεν μπόρεσε να τον καταδικάσει για τη δολοφονία της. Μια μέρα μετά το θάνατό της, ο Φλόιντ προσπάθησε αμέσως να εισπράξει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής που είχε συνάψει για εκείνη μήνες νωρίτερα.

Ο γιος της, ο Μάικλ, μπήκε σε ανάδοχη οικογένεια και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ήταν με μια στοργική οικογένεια που σχεδίαζε να τον υιοθετήσει. Στον Φλόιντ δόθηκε δικαίωμα επίσκεψης για να τον βλέπει, αλλά όταν ανακαλύφθηκε ότι δεν ήταν βιολογικά δικός του, τα δικαιώματα αυτά χάθηκαν. Έγινε έξαλλος.

Η ανάδοχη οικογένεια του Μάικλ μπορούσε να δει κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων επίσκεψης ότι το παιδί ήταν φοβισμένος και ένιωθε άβολα κάθε φορά που βρισκόταν μαζί του.

Τον Σεπτέμβριο του 1994, ο Φλόιντ πήγε στο δημοτικό σχολείο του παιδιού και απήγαγε τον ίδιο και τον διευθυντή του σχολείου. Αργότερα, ο διευθυντής βρέθηκε ζωντανός, δεμένος με μονωτική ταινία σε ένα δέντρο στο κοντινό δάσος. Αλλά ο Μάικλ δεν είχε βρεθεί πουθενά.

Δύο μήνες αργότερα, ο Φλόιντ συνελήφθη αλλά ο Μάικλ δεν ήταν μαζί του. Το 2015, ο Φλόιντ θα παραδέχτεί πως τον είχε σκοτώσει αμέσως μετά την απαγωγή.

Η τραγική αποκάλυψη

Λίγο αργότερα, οι ντετέκτιβ κατάφεραν να βρουν ένα από τα οχήματα του Φλόιντ. Στο κάτω μέρος του φορτηγού υπήρχε μια σακούλα με φερμουάρ που περιείχε «άσεμνες» εικόνες. Κάποιες ήταν της Σούζαν (από τότε που ήταν ακόμα παιδί) ενώ άλλες της Τζέριλ Αν Κομέσο, μίας νεαρής χορεύτριας με την οποία ο Φλόιντ είχε πάθει εμμονή το 1989.

Οι φωτογραφίες της Τζέριλ την έδειχναν άσχημα χτυπημένη, σε σημείο που ήταν απίθανο να επιβιώσει.

Περίπου την εποχή που ανακαλύφθηκαν αυτές οι φωτογραφίες, βρέθηκε επίσης το σώμα της, το οποίο έφερε ενδείξεις ξυλοδαρμού και δύο τραύματα από πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η κοπέλα ταυτοποιήθηκε και ο Φλόιντ καταδικάστηκε για τη δολοφονία. Του επιβλήθηκε θανατική ποινή και παρέμεινε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών μέχρι και τον θάνατό του τον Ιανουάριο του 2023.

Αλλά η πραγματική ταυτότητα της Σούζαν παρέμενε ακόμα ένα μυστήριο για πολλούς. Η βιολογική της οικογένεια δεν είχε ιδέα τι είχε συμβεί στο τετράχρονο παιδί τους που είχε απαχθεί από τον Φλόιντ. Οι φίλοι της από το λύκειο που την ήξεραν ως Σάρον δεν γνώριζαν την προϊστορία της, ούτε και οι συνάδελφοί της που την  ήξεραν ως Τόνια. Κανείς δεν ήξερε.

Στη συνέχεια, το 2014, αποκαλύφθηκε η ιστορία της. Μια τραγική ιστορία ενός παιδιού που απήχθη, μεγάλωσε από τον απαγωγέα της, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και εξαναγκάστηκε να παντρευτεί, για να σκοτωθεί σε ένα ύποπτο τροχαίο σε ηλικία 21 ετών.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024