Αυτισμός: Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για εφήβους με οδηγίες για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Ευδοκία Ταγκούλη, ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, συστημική θεραπεύτρια οικογένειας, διευθύντρια E.Σ.Y., Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, ΓΝ Παίδων «Η Αγία Σοφία», Ειρήνη Γκουγκούση, φιλόλογος, γονέας και φυσικά οι συγγραφείς των βιβλίων Ελένη Λούβρου, ψυχολόγος MSc με ειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και Παναγιώτα Πλησή, δασκάλα, γονέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίστευτη έρευνα: Ομιλία στα … «μπεμπεκίστικα» δείκτης αυτισμού των νηπίων

«Μια από τις βασικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό είναι η κατανόηση των κοινωνικών κανόνων, γεγονός που δυσκολεύει τη λειτουργική επικοινωνία τους με τους άλλους ανθρώπους. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό για τα παιδιά που ανήκουν στο ανώτερο αυτιστικό φάσμα, καθώς και για τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτά (γονείς, δασκάλους, ειδικούς). Έχει ως θέμα του την εκπαίδευσή τους στους κοινωνικούς κανόνες και αποτελείται από δύο μέρη.

»Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει εικόνες και παραδείγματα κοινωνικών συμπεριφορών που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα, απευθύνεται στα παιδιά που ανήκουν στο ανώτερο φάσμα του αυτισμού και είναι χωρισμένο σε δύο ηλικιακές ομάδες (4-7 και 8-12 ετών). Το δεύτερο μέρος απευθύνεται στους ενήλικες και περιλαμβάνει τις επεξηγήσεις των παραδειγμάτων του πρώτου μέρους και κάποιες προτάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών» αυτό διαβάζουμε στο οπισθόφυλο του βιβλίου της Παναγιώτας Πλησή.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα Facebook των Εκδόσεων Πατάκη τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ.

Η σελίδα στο Facebook απ’ όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση ή  οποιαδήποτε άλλη στιγμή, μετά το τέλος της:

https://www.facebook.com/ EkdoseisPataki

*Για τα βιβλία μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr