Τι λέει συμμαθητής της στο φροντιστήριο εκμάθησης ελληνικών.

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα και το πώς μετατράπηκε στην καθημερινή κοπέλα με αγάπη και φωτογραφία και ιδιοκτήτρια καταστήματος με πλεκτά, «Μαρία Τσάλλα».

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στο δίκτυο υποστήριξης που είχε για να αποκτήσει τα ελληνικά της έγγραφα, όσοι τη γνώριζαν περιγράφουν την κατάσκοπο σαν έναν άνθρωπο «κλειστό» που δεν ανοιγόταν εύκολα και πού σίγουρα δεν παρέπεμπε σε μυστικό πράκτορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μαρία Τσάλλα»: «Δεν θα μάθουμε ποτέ το σχέδιό της» - Το έγγραφο που άναψε πράσινο φως για να πάρει ταυτότητα

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, δεν γνώριζε ελληνικά είτε έκανε πως δεν αντιλαμβανόταν τη γλώσσα και γι’ αυτό είχε πάει και σε φροντιστήριο εκμάθησης το 2018.

Μιλώντας στο MEGA και το «Live News», ο Javi Labourt, ένας Αργεντινός που ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της «Μαρίας Τσάλλα» στο φροντιστήριο τη χαρακτήρισε έναν άνθρωπο απόμακρο που τους είχε συστηθεί φωτογράφος με καταγωγή από τη Γαλλία.

Η νέα μαρτυρία για τη Ρωσίδα κατάσκοπο

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει.

Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου.

Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr