Για την λύση που βρέθηκε για την Credit Suisse ενημερώνει η ελβετική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές

Η κυβέρνηση της Ελβετίας παραχωρεί αυτή τη στιγμή συνέντευξη Τύπου στις 19:30 (τοπική ώρα, 20:30 ώρα Ελλάδας) μετά τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS.

Πριν ανοίξουν οι αγορές προσπαθούν να καθησυχάσουν τους επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Λευκός καπνός»: Να αγοράσει την Credit Suisse για πάνω από 2 δισ. δολάρια συμφώνησε η UBS

Nωρίτερα έγινε γνωστό ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times. Ωστόσο καμία από τις δύο τράπεζες δεν δέχθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η UBS θα καταβάλλει περισσότερα από 0,50 φράγκα για κάθε μετοχή της Credit Suisse, τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της τράπεζες την Παρασκευή (1,86 φράγκα), σύμφωνα πάντα με τους Financial Times.

Γραμμή ρευστότητας

Η εφημερίδα, επικαλούμενη δύο πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης, ανέφερε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε να προσφέρει γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισεκ. δολαρίων στην Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Πρόσωπο που έχει γνώση των συνομιλιών είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι η UBS ζητούσε 6 δισεκ. δολάρια από την ελβετική κυβέρνηση προκειμένου να αγοράσει την αντίπαλό της.

Άλλη πηγή είχε σημειώσει ότι οι συνομιλίες για την εξαγορά της Credit Suisse αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια, ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον ενωθούν οι δύο τράπεζες, ενδέχεται να καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών έκανε σήμερα έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

Οι πληροφορίες

Νωρίτερα, το Bloomberg έγραψε ότι οι ελβετικές Αρχές εξετάζουν την πλήρη ή μερική κρατικοποίηση τηςCredit Suisse κρίνοντάς την ως την μοναδική βιώσιμη επιλογή.

Η Ελβετία εξετάζει είτε την πλήρη εξαγορά της τράπεζας ή τη σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο σε περίπτωση που η UBS δεν μπορέσει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse, προσθέτει το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr