Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρυτανεία: Προσαγωγή ατόμου που επιχείρησε προσεγγίσει την κατάληψη

Πρυτανεία: Προσαγωγή ατόμου που επιχείρησε προσεγγίσει την κατάληψη

Ορισμένες πληροφορίες θέλουν το άτομο να επιχείρησε να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης στην κατάληψη, ενώ άλλες κάνουν λόγο πως ο προσαχθείς μετέφερε «αντικείμενα». 

Μια σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, έξω από την κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Η Πρυτανεία τελεί πέντε ημέρες υπό κατάληψη από φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου αλλά και σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών. Έκτοτε, δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες βρίσκονται έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με καταγγελία, που συνοδεύτηκε με βίντεο και εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media, πραγματοποιήθηκε βίαιη προσαγωγή ατόμου που προσπάθησε να προσεγγίσει την Κατάληψη Πρυτανείας ΕΚΠΑ. Ορισμένες πληροφορίες θέλουν το άτομο να επιχείρησε να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης στην κατάληψη, ενώ άλλες κάνουν λόγο πως ο προσαχθείς μετέφερε «αντικείμενα».

Παρόμοια καταγγελία είχε δημοσιευτεί και πριν από δύο μέρες.

«Σπουδαστές και καλλιτέχνες επιχειρούν να περάσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην κατειλημμενη Πρυτανεία. Η αστυνομία έχει ηδη αρνηθεί κατ επανάληψη να επιτρέψει την δίοδο στην πρυτανεια προκειμένου να δοθούν τα στοιχειώδη αγαθά στους καταληψίες» ανέφερε η καταγγελία.

Αστυνομική βία και αυθαιρεσία

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα μετά την τραγωδία στα Τέμπη έχουν γίνει στόχος αστυνομικής βίας.

Ο φακός φωτορεπόρτερ και μαρτυρίες δημοσιογράφων, αλλά και απλών διαδηλωτών, μαρτυρούν υπέρμετρη, απρόκλητη και σε αρκετές περιπτώσεις εξοργιστική βία από πλευράς της αστυνομίας.

Το σοβαρό περιστατικό με γερανό της αστυνομίας να αναπτύσσει ταχύτητα και να κινείται πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, για το οποίο πάντως διατάχθηκε έρευνα στη ΓΑΔΑ, αποτελεί μια απτή απόδειξη.

Επίσης υπάρχουν καταγγελίες για κλούβες των ΜΑΤ και αυτοκίνητα της αστυνομίας και της ασφάλειας που περνούσαν ανάμεσα από τους χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα δακρυγόνα, χωρίς κανείς να μπορεί να διασφαλίσει την αποφυγή ατυχήματος. Μάλιστα διαδηλωτές χτυπήθηκαν από αμάξι, ο ένας σοβαρά, που προς το παρόν ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ότι ανήκε στην Αστυνομία.

Στα μη πρωτοφανή αλλά αυτή τη φορά καταγεγραμμένα με πολλή σαφήνεια γεγονότα, η αρμονική συνύπαρξη της Αστυνομίας με κουκουλοφόρους, -ίσως όχι τους γνωστούς να είναι άλλοι αυτοί, όπως έσπευσαν να παρατηρήσουν κάποιοι-, ωστόσο είναι μια εικόνα για την οποία η Αστυνομία μάλλον οφείλει να δώσει μια εξήγηση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024