Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Η τραπεζική κρίση έχει καταλαγιάσει - Ζητά μεγαλύτερες εξουσίες στις ρυθμιστικές αρχές

Μπάιντεν: Η τραπεζική κρίση έχει καταλαγιάσει – Ζητά μεγαλύτερες εξουσίες στις ρυθμιστικές αρχές

Ο Τζο Μπάιντεν καθησυχάζει επενδυτές και καταθέτες για την ασφάλεια του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, δηλώνοντας ότι η τραπεζική κρίση έχει καταλαγιάσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Reuters/Evelyn Hockstein) εκτίμησε σήμερα ότι η τραπεζική κρίση μετά την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και της Signature Bank έχει καταλαγιάσει, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

Μεγαλύτερες εξουσίες

Ο αμερικανός πρόεδρος θέλησε να καθησυχάσει επενδυτές και καταθέτες ότι το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές.

Την περασμένη εβδομάδα οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας έκλεισαν την SVB και ανέθεσαν τη διαχείριση στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Ασφάλισης των Καταθέσεων (FDIC). Χθες Παρασκευή, η μητρική εταιρεία SVB Financial Group ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε το Κογκρέσο να δώσει στις ρυθμιστικές αρχές μεγαλύτερες εξουσίες όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, όπως να έχουν τη δυνατότητα επιβολής υψηλότερων προστίμων, ν’ ανακτούν κεφάλαια και να αποκλείουν από τον κλάδο στελέχη χρεοκοπημένων τραπεζών.

Ειδικότερα, ζήτησε από το Κογκρέσο να δώσει στον FDIC την δυνατότητα ανάκτησης κεφαλαίων «συμπεριλαμβανομένων των κερδών που αποκόμισαν στελέχη χρεοκοπημένων τραπεζών (όπως η Silicon Valley Bank και η Signature Bank) από τις πωλήσεις μετοχών», σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SVB Γκρεγκ Μπέκερ είχε πουλήσει στα τέλη Φεβρουαρίου μετοχές αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg και το CNBC.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024