Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφη Τσιχλάκη: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την ποινή χάδι στον δολοφόνο σύζυγό της

Εφη Τσιχλάκη: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την ποινή χάδι στον δολοφόνο σύζυγό της

Τη στραγγάλισε και την πυροβόλησε, σκηνοθέτησε την αυτοκτονία της και αθωώθηκε πρωτόδικα, για να καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να του επιβληθεί ωστόσο ποινή χάδι οκτών ετών... μέχρι να διαπιστώσει ο Αρειος Πάγος ότι κάτι δεν πάει καλά σ' αυτήν την υπόθεση.

Ανατροπή στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης για την άγρια δολοφονία της Εφης Τσιχλάκη (φωτογραφία, επάνω) πριν επτά χρόνια στο Κολυμπάρι ενδέχεται να φέρει η αίτηση αναίρεσης που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον σύζυγο της – καταδικασμένο για την δολοφονία της άτυχης γυναίκας – και κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικών.

Ο λόγος αναίρεσης

Την εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση έκανε γνωστή ο δικηγόρος και ξάδελφος του θύματος, Εμμανουήλ Αθανασίου.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι «η αναγνώριση ελαφρυντικού χωρίς εμπεριστατωμένη αιτιολογία στον καταδικασμένο για την άγρια δολοφονία της Εφης Τσιχλάκη, ενώ ουδέποτε αποδέχθηκε το έγκλημα, επιχειρώντας παράλληλα να συσκοτίσει τις συνθήκες τέλεσής του, αποτελεί για την Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, λόγο αναίρεσης».

Στις 24 Μαΐου του 2022, ο θάνατος της 47χρονης Εφης Τσιχλάκη πέρασε στα χρονικά ως μια ακόμη γυναικοκτονία, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Ο 55χρονος σύζυγός της, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε κριθεί αθώος καθώς ο θάνατός της αποδόθηκε σε αυτοκτονία, κρίθηκε τότε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης ένοχος κατά πλειοψηφία, με ψήφους πέντε – δύο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τη στραγγάλισε και την πυροβόλησε

Μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο κατέληξε ότι ο κατηγορούμενος στραγγάλισε και πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα, σκηνοθετώντας στη συνέχεια την αυτοκτονία της.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, από τα οποία θ’ αφαιρεθούν οι 17 μήνες της προφυλάκισής του.

Οι συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας εμφανίστηκαν τότε δικαιωμένοι για την αποκατάσταση της αλήθειας, όχι όμως και για την ποινή που επιβλήθηκε στον δολοφόνο της.

Σημειώματα τύπου μαφίας

Προχθές, ο ξάδελφος της Εμμανουήλ Αθανασίου δήλωσε συγκινημένος. «Η υπόθεση της αγαπημένης μας Εφης φτάνει στον Αρειο Πάγο μετά από τόσα χρόνια, τόσες απειλές εναντίον της οικογένειας κι εμένα προσωπικά (σημειώματα τύπου μαφίας) κι ενώ το άγριο έγκλημα πήγε να καλυφθεί και να παρουσιαστεί ως αυτοκτονία και η υπόθεσή της να ξεχαστεί.

»Δώσαμε τιτάνιο αγώνα γι’ αυτή την υπέροχη γυναίκα, ένα σπάνιο πλάσμα που πήγε κυριολεκτικά, όπως λέμε στην Ελλάδα, “σαν το σκυλι στ’αμπέλι” έγραψε μεταξύ άλλων.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024