Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mikey Rainsford: Είδαν να δολοφονούν τον γιο τους - Η νύχτα που θα τους στοιχειώνει για πάντα

Mikey Rainsford: Είδαν να δολοφονούν τον γιο τους – Η νύχτα που θα τους στοιχειώνει για πάντα

Έζησαν τον μεγαλύτερο εφιάλτη. Είδαν τον γιο τους Mikey Rainsford να δολοφονείται μπροστά στα μάτια τους.

Μέχρι και σήμερα ο Michael Rainsford ξυπνά κάθε βράδυ. Οι εικόνες από τη δολοφονία του 20χρονου γιου του Mikey Rainsford δεν φεύγουν από το μυαλό του.

Ήταν πριν από τρία χρόνια που η ζωή της οικογένειάς του άλλαξε για πάντα. Ο Michael και η σύζυγός του έζησαν τον χειρότερο εφιάλτη. Ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σε δύο γονείς.

Ήταν στις 7 Απριλίου του 2020 που ο 20χρονος γιος τους Mikey Rainsford πυροβολήθηκε δύο φορές από το παράθυρο της κουζίνας του σπιτιού τους στο Litherland του Merseyside.

Ανυπομονούσε να δει την κοπέλα του και είχε ζητήσει από τον πατέρα του να τον πάει μέχρι το σπίτι της. Ήταν πολύ ερωτευμένος και έκαναν σχέδια για τις κοινές τους διακοπές. Σχεδίαζαν το μέλλον τους μαζί.

«Είμαι ακόμα πολύ θυμωμένος. Πολύ πικραμένος. Αφαίρεσαν τη ζωή του Mikey, το μέλλον όλων μας» δηλώνει ο πατέρας του τρία χρόνια μετά. Δεν θα μπορέσει ποτέ να συγχωρήσει τους δολοφόνους του.

Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να συνεχίσουν να ζουν κάθε μέρα. Να έχουν δει να δολοφονούν τον γιο τους μπροστά στα μάτια τους.

Η μοιραία νύχτα που δολοφονήθηκε ο Mikey Rainsford ήταν όπως κάθε άλλο βράδυ Τρίτης. Ο πατέρας του έβλεπε τηλεόραση με τον γιο του Joshua, ενώ η αδελφή και η μητέρα του Mikey ξεκουράζονταν στον πάνω όροφο.

Ο Mikey ζήτησε από τον πατέρα του να τον πάει στο σπίτι της κοπέλας του. Θα το έκανε. Του ζήτησε μόνο να βιαστεί γιατί ήταν κουρασμένος. Δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Τα τελευταία λόγια του Mikey Rainsford

Βρισκόταν στην κουζίνα και ο πατέρας του πήγε να του πει κάτι. Δεν πρόλαβε ποτέ να τελειώσει τη φράση του. Ακόμα θυμάται όσα ακολούθησαν. Δύο πυροβολισμοί. Η μία σφαίρα χτύπησε τον Mikey στην πλάτη. Χτυπήθηκε και από τη δεύτερη σφαίρα καθώς προσπαθούσε να καλυφθεί.

«Απλά τρέξαμε στον διάδρομο και αγκαλιαστήκαμε εκεί. Κρατιόμασταν ο ένας από τον άλλο. Το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν «μπαμπά». Φώναζα για βοήθεια. Το φώναζα όσο πιο δυνατά μπορούσα. Ήμουν τρομοκρατημένος. Ήθελα μόνο να τον βοηθήσω».

Ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν αργότερα να τον βοηθήσουν και να τον κρατήσουν στη ζωή, ένοπλοι αστυνομικοί έδιναν οδηγίες. Μετά από 20 λεπτά θα ενημέρωναν τους γονείς του πως ο Mikey δεν τα είχε καταφέρει.

«Το να το πω στη γυναίκα μου ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα».

Η δολοφονία του Mikey Rainsford ήταν αποτέλεσμα επίθεσης εκδίκησης από μέλη συμμορίας. Είχαν, όμως, στοχεύσει τον λάθος άνθρωπο.

Λίγο καιρό αργότερα θα ακολουθούσαν οι συλλήψεις του 19χρονου James Foy και του 22χρονου αδελφού του Michael Foy. Τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Ο θείος τους Craig Johnson καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση, η μητέρα τους Joyce Smith σε 30 μήνες φυλακή και η γειτόνισσά τους Andrea Saunderson σε 18 μήνες με διετή αναστολή.

Ο χρόνος για την οικογένεια του Mikey Rainsford έχει σταματήσει τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του. Οι γονείς του και τα αδέλφια του ήταν εκεί. Έγιναν μάρτυρες της δολοφονίας του και οι αναμνήσεις δεν φεύγουν, έχουν στοιχειώσει τις ζωές όλων τους.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024