Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταυτοποιήθηκε το «Granby Girl»: Η άγρια δολοφονία του 1978 και η ιστορία της Patricia Ann Tucker

Ταυτοποιήθηκε το «Granby Girl»: Η άγρια δολοφονία του 1978 και η ιστορία της Patricia Ann Tucker

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την άγρια δολοφονία της το 1978, οι αρχές ταυτοποίησαν το «Granby Girl». Η ιστορία της Patricia Ann Tucker.

Επί 45 χρόνια κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητα του «Granby Girl». Τα μόνα στοιχεία που γνώριζαν ήταν πως η άγνωστη γυναίκα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και πέθανε στο δάσος έξω από το Granby της Μασαχουσέτης.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την άγρια δολοφονία της το 1978, οι αρχές ταυτοποίησαν το «Granby Girl» μέσω DNA. Η Patricia Ann Tucker ήταν 28 ετών όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Η σορός της είχε βρεθεί θαμμένη κάτω από φύλλα τον Νοέμβριο του 1978. Οι αρχές ωστόσο εκτιμούσαν ότι ήταν νεκρή από τον Ιούνιο.

Patricia Ann Tucker @ Massachusetts state police

Patricia Ann Tucker @ Massachusetts state police

Ο θάνατός της είχε κριθεί ανθρωποκτονία, αλλά η ταυτότητά της παρέμενε άγνωστη τα τελευταία 45 χρόνια. «Η έρευνα δεν θα σταματήσει μέχρι να ταυτοποιήσουμε τον δολοφόνο της» δήλωσε ο εισαγγελέας μετά την ανακοίνωση της ταυτότητας της Patricia Ann Tucker.

Για χρόνια στον τάφο της υπήρχε η επιγραφή «άγνωστη». Η αποκάλυψη της ταυτότητάς της έφερε στο φως και τη δραματική οικογενειακή ιστορία. «Σας ευχαριστώ που δεν εγκαταλείψατε. Τουλάχιστον έχω κάποιες απαντήσεις μετά από χρόνια. Είναι πολλά που πρέπει να επεξεργαστώ», σημείωσε ο γιος της Matthew Dale. Ήταν μόλις 5 ετών όταν εξαφανίστηκε η μητέρα του.

Μεγάλωσε στη Βόρεια Καρολίνα χωρίς ποτέ να είναι σίγουρος γιατί εξαφανίστηκε η μητέρα του. Μόνο όταν έφτασε στα 30 του χρόνια άρχισε να πιστεύει πως πρέπει να ήταν νεκρή. Η υπόθεση που είχε κάνει πριν από 20 χρόνια άρχισε να επιβεβαιώνεται πριν από δύο χρόνια.

Patricia Ann Tucker @ Massachusetts state police

Patricia Ann Tucker @ Massachusetts state police

H τελευταία ανάμνηση

Στην οικογένειά του ακούγονταν φήμες πως ίσως η μητέρα του να είχε μπει στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλά τα ψέματα για έναν άνθρωπο που μεγάλωσε χωρίς να έχει στο πλευρό του τη μητέρα του.

Θυμάται ενώ επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο με τη μητέρα του. Μαζί τους ήταν ένας άντρας που δεν αναγνώριζε. Εκείνη τον αποχαιρέτησε και την επόμενη ημέρα τον πήρε ο πατέρας του. Αυτή ήταν και η τελευταία του ανάμνηση μαζί της.

Μετά την εξακρίβωση της ταυτότητας της Patricia Ann Tucker, η επόμενη κίνηση των αρχών είναι η έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας και του δράστη της άγριας δολοφονίας.

Ένα από τα πρόσωπα που μπαίνει στο κάδρο για τη δολοφονία είναι ο τότε σύζυγός της, Gerald Coleman. Είχαν παντρευτεί το 1977 στο Middletown και ζούσαν στο East Hampton στο Κονέκτικατ μέχρι τον θάνατό της. Ο Gerald Coleman δεν δήλωσε ποτέ την εξαφάνισή της.

Gerald Coleman @ Massachusetts state police

Gerald Coleman @ Massachusetts state police

Ο γιος της Patricia Ann Tucker, Matthew Dale, θυμάται πως ήταν ο Gerald Coleman που τον είχε αφήσει στο σπίτι ενός γνωστού του τον Αύγουστο του 1978. Έκτοτε δεν είδε ποτέ ξανά τη μητέρα του. Ούτε και είχε νέα του Gerald Coleman.

Η Patricia, σύμφωνα με τον πρώτο βοηθό εισαγγελέα, φέρεται να δολοφονήθηκε αφού ο Gerald Coleman άφησε τον Matthew. Τα ερωτήματα ωστόσο γύρω από τον θάνατο της Patricia ενδέχεται να μείνουν και αναπάντητα, καθώς ο Gerald Coleman πέθανε πριν από λίγα χρόνια. Είχε κατηγορηθεί για επίθεση και βιασμό το 1995. Άφησε την τελευταία του πνοή στη φυλακή ένα χρόνο αργότερα, το 1996.

«Δεν θα σταματήσουμε την έρευνα μέχρι να εντοπίσουμε τον δολοφόνο της. Η έρευνα έχει διαρκέσει δεκαετίες και θα συνεχιστεί μέχρι να διερευνηθεί κάθε πιθανό στοιχείο», υπογράμμισε ο εισαγγελέας Steven Gagne.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024